Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

VLADIMIR NEDELJKOVIĆ
Novi Sad, Srbija

Vladimir Nedeljković
Novi Sad, Srbija

Vladimir Nedeljković - rođen u Pančevu 07.01.1964. godine. Zavrsio osnovnu i srednju školu u Pančevu. Diplomirao u Beogradu na Pravnom fakultetu.

Crta otkad zna za sebe. Sa 12 godina je imao svoju prvu samostalnu izložbu. U 14. godini počinje da peva u lokalnoj rock grupi. Sa 17 godina osniva bend Nedelja i prijatelji. Bend Nova Amerika osniva 1985. godine zajedno sa Novakov Dušanom na bubnjevima. U studio prvi put ulazi iste godine, a bio je to studio Lubenica iz Vršca. Pesma "Ludi Turčin" postaje hit na radio stanici "202". Na kraju te godine časopis "Rock" objavljuje da je New America uz Psihomodo pop i Banana bend, najperspektivnija grupa te godine.

Godine 1988. snima svoj prvi album, koji nikada nije objavljen, ali pesme sa albuma, kao što su "Sveti Sava" i "Želim biti predsednik Jugoslavije", nisu se čitavih 12 meseci skidale sa najbitnije radio stanice u Srbiji - "Studija B". Album je snimljen u studio BMR Vršac. Bend je u međuvremenu svirao u Beogradu - Dadov, Vršcu, Pančevu... Na Gitarijadi u Pančevu dobija prvo mesto i svira te godine na velikom Rock Maratonu uz Cacadoo Look i Djavole, Nano Belana. Od 1989. do 1991. ponovo je u studiju BMR zajedno sa Momirom Cvetkovićem i Aleksandrom Kozakijevićem. Od tih snimaka objavljen je "Sveti Sava", 14 godina kasnije.

Dve godine je svakodneveno proveo sa Dušanom Vukajlovićem, "Sekretarom Udruženja književnika Srbije" (1989. - 1990.), pomagajući da se u Pančevu stvori "Demokratska Stranka". Iz nje izlazi 1991. revoltiran zbog nemog odgovora stranke na bukteći građanski rat. Pred sam rat organizuje dva nastupa Marka Brecelja u Vršcu i Pančevu. A, u jesen 1990., zajedno sa Davidom Albaharijem i pokojnim Draganom Radulovićem, organizuje kulturno-politicku tribinu na temu - Veče dobrog dima. Patrola policije je čekala ispred Radio Pančeva.

U toku 1992. nastupa po Pančevu i komponuje nove pesme, a na početku 1993. sa gitaristom Kontra-bande, Vladimirom Kruskom, snima album sa novim pesmama koji nikada nije izdat. Pridružio se 1993. grupi Kontra-banda i sa njima je objavio prvi album Kontra-bande. Sa Kontra-banodom je svirao po Pančevu i okolini, a najvažniji nastupi su bili u SKC-u - Brzi Bendovi Srbije 2003. zajedno sa Bracom Left, Bjesovima, itd..., kao i za Novu godinu u Novom Sadu, 2004. godine, zajedno sa Plejbojima.

Godine 1993. i 1994. izdaje feljton u "Novom Pančevcu", "Istorija rock and rolla u Pančevu", koji će kasnije da preraste u knjigu. Tog feljtona nikada ne bi bilo da urednik u tom momentu nije bio Živoslav Miloradović.

Osnovao bend Zontag 1995. godine i snimio iste godine album u Novom Sadu. Bubnjeve je svirao Valda Funtek, bas i prateće vokale - Boško Stanojević, flauta - Vesna Bosić, gitara i prateći vokali - Mario Šeparović. Zontag je predstavljao Jugoslaviju na Drugom susretu bendova iz bivše Jugoslavije, u Makedoniji 1997. - Kumanovo "Leten rock festival". Iste godine počinje da radi strip na osnovu 14 pesama sa albuma. To je urađeno isključivo zbog toga što nije imao para za više od jednog spota. U toku leta odlazi sa Nandorom Ljubanovićem na promotivnu turneju po Srbiji gde obilazi Niš, Kragujevac, Kruševac, Bor, Rumu, Leskovac, Beograd..., i tom prilikom svira na aukustičnoj gitari po radio stanicama.

Učestvuje i na "Zaječarskoj gitarijadi" 1988. i ulazi u finale koji je prenosila televizija RTS. Nastup u Kruševcu je snimljen i pojavio se na kompilaciji bendova snimljenih u organizaciji Ivana Rizingera. Krajem 1998. gostuje kod Peđe Vraneševića, u emisiji "Garaža", u zgradi televizije Novi Sad.

Prikljucuje se "Kuhinji" - strip radionici iz Pančeva 1988. godine na osnivanju te umetnicke grupe (www.aleksandarzograf.com). Sa njima 2001. godine nastupa na Belefu web gde je svirao i izlagao stripove, a iste godine nastupa na krovu Opstine Pančevo u plavom šinjelu Titovog gardiste. Povod svirke je bio izdavanje albuma "Kuhinja" gde je Zontag učestvovao sa pesmom "Rokenrol na 100 načina". U međuvremenu je sa "Kuhinjom" obilazio neke gradove u Srbiji kao npr. Kraljevo, Valjevo, Novi Sad, Beograd itd... (bilo je i dosta svirki i strip izložbi u Pančevu, u periodu 1998. - 2001.)

Godine 2000. izdaje samostalno album "Psiho-delija" koji je pratio strip "Zontag". Poezija sa albuma bila je u stripu. Reklama za album pojavila se kao strip stranica u Rock expresu.

U decembru 2001. Zontag svira uživo tri pesme u TV-emisiji "Telekaster" - Aleksandra Žikića. Stripovi "Pančevac" i "Baci Kosku" objavljeni su na web casopisu "Ispod zemlje" (www.ispodzemlje.com) 2002. godine.

Objavljivao stripove u časopisima: "Kuhinja", "Pop-kult" - dodatak "Danasa", – "Naša Krmaca", "Pančevac", "Rock express", "Šlic" (Strip "Tesla" prvo je objavljen od strane "Šlica", 2002. godine ), "Stripburger", "Recycled Art" (USA). Izlagao stripove u: Amsterdamu (1999.), Beogradu, Novom Sadu (Exit 2005), Pančevu, Vršcu, Zrenjaninu, Valjevu, Subotici, Gornjem Milanovcu, Kraljevu... Period 2000. - 2004.

Zontag 2002. odlazi na turneju po Vojvodini. Predgrupa je bila Nevladina organizacija za ubijanje civila. Subotica, Novi Sad (kod pokojnog Toze u Foxtrotu ), u Zrenjaninu u Malom Gongu kod Soje, u Vršcu, Beloj Crkvi, Pančevu itd... Svirku je, naravno, pratio strip. U bašti SKC-a svira 2002., kao i u Filiju, Zemunu, na Akademiji... Koncert u Gornjem Milanovcu je snimljen i objavljen je strip "Zontag" u saradnji sa Zoranom Marinkovićem, što će i označiti početak druženja i višestruke saradnje.

Exit 2003 - Na Exitu prvi put nastupa 2003. godine i to ispred grada Vršca, jer su u Zontagu svirali mahom Vrščani: Srečko Popov - bas, Darko Crnobrnja - bunjevi, Lelehl Nadj (uz mene jedini iz Pančeva) - saksofon, a kasnije se priključio Aca Jerković na gitari, svi iz Vršca.

Jun 2003. - kreće feljton u "Pančevcu" - "Istorija rokenrola u Pančevu - 60s, 70s". Devet brojeva (www.pancevac.com). Glavni urednik je bio Nenad Živković. U naredne tri godine Nenad je svake godine objavljivao po devet nastavaka.

Kontakti:
www.vladimirnedeljkovic.com
nedelkovicvladimir@yahoo.co.uk








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -