Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

SRČANI UDAR
Novi album - "Drugi Srčani Udar"


Srđan Stefanović - Srle

Srčani Udar
Novi album - "Drugi Srčani Udar"

Kanadski rock bend "Srčani Udar", koji je u januaru prošle (2006.) godine objavio prvi album, "Mrtvo Hladno", sa Alenom Islamovićem, privodi kraju snimanje i drugog albuma! Na novom albumu će se nalaziti 14 pjesama od kojih je jednu ("Rock Dijaspora") napisao Bora Đorđević "Riblja Čorba". Naime, radi se o jednom vrlo odlučnom i čvrstom koraku Srčanog Udara ka ponovnom oživljavanju ex-YU Rock'n'Rolla na domaćoj i dijasporskoj sceni.

Albumom "Drugi Srčani Udar", bend vraća prpoznatljivi zvuk "Zlatnog doba" YU rock scene, a najupečatljivija pjesma je baš ta Borina koja odiše tim vremenom. Tokom snimanja u studiju "RTV-Megasound" iz Niagara Fallsa, bend su, između ostalih, nedavno posjetili Čipi i Šone iz grupe "Osvajači" koji su se slučajno zatekli u Nijagara Fallsu, tokom njihove sjeverno-američke turneje. Oduševljeni tekstovima i muzikom, Osvajači su dali veliku podršku bendu Srčani Udar za njihov novi projekat, a i sam Šone je ubijeđen da je novi materijal ono što vraća emocije i prepoznatljivi zvuk "Balkanskog rocka".

Nakon što je završeno snimanje prvog albuma, Alen Islamović je nastavio svoj solisticki rad i projekat sa BAT-om (Bebek, Alen, Tifa), a bend dovodi novog pjevača i sada već stalnog člana grupe - Srđana Stefanovića - Srleta, koji je već 13 godina naseljen u Kanadi. Bivši je voditelj sarajevskog Radija "M" i muzičkih emisija Trećeg programa Televizije Sarajevo. Bend njime dobija sasvim novu energiju i jedinstvenost sa njegovim izuzetnim pjevačkim sposobnostima, što se jasno može čuti kroz cijeli album. Pjesmu "Rock Dijaspora" otpjevao je orginalnim "Čorbinim" glasom, a pri snimanju nisu korišteni nikakvi efekti. Srle, i ako skoro zaboravljen u matici, danas ima renome najtraženijeg glasa u dijaspori, gdje ga ljubitelji rocka svrstavaju u rang pjevača "BATS-a" (Bebek, Alen, Tifa, Srle). Članovi Srčanog Udara su najavili da će izlaskom drugog albuma nastati jedna velika konfuzija upravo zbog Srletovih pjevačkih sposobnosti, jer je par pjesama i dionica otpjevao glasovima Tife, Alena i Bebeka.

Kao i za prvi album, bend je odlučio da i drugi producira Mr. Scott Lake, inače producent grupa Deep Purple, Bon Jovi, Brian Adams i mnogih drugih. Bend je dobio termin u studiju odmah nakon završetka produkcije za Tinu Tarner. Pojavit će se i nekoliko video spotova, koje će snimati "Bozin Production", a režirati i producirati Željko Bozin koji prati rad benda od samog njegovog početka. Video spotovi će se snimati na svim stranama Kanade, uz podršku velikog broja ljudi koji rade na ovom projektu. Album se u prodaji očekuje krajem maja 2007. godine, nakon čega Srčani Udar započinje dugoočekivanu severno-američku turneju. Izdavačka kuća za album "Drugi Srčani Udar" još uvijek nije odabrana. Glasine se šire da će izdavač biti beogradski City Records, ali za sada su to još uvijek neprovjerene informacije.

U međuvremenu, bend je fanovima pripremio poklon pijesmu. "Čak ni na kraju svijeta", pjesma sa novog albuma, može se preslušati na zvaničnoj web stranici benda - www.srcaniudar.com. Rock dijaspora je zaživjela, a to će grupa Srčani Udar i potvrditi svojim novim albumom i novom energijom, što ljubitelji ove grupe željno očekuju.

Srčani Udar su:

Srđan Stefanović - Srle [vokal]
Miloš Kapetanović [solo gitara]
Dejan Đurković - Englez [solo gitara]
Brian Hamilton - Čičak [bubanj]
Mark Piraino [bas gitara]

Audio: Srčani Udar - "Drugi Srčani Udar" (2007) - "Čak ni na kraju svijeta"
Download: http://www.pljuga.com/pljuga-web/rok-dijaspora/srcani-udar/srcani-udar-2.html#pjesma

Linkovi:
Pljuga: Intervju sa bendom: http://www.pljuga.com/intervju-06/intervju-su.html
Pljuga: "Drugi Srčani Udar": http://www.pljuga.com/pljuga-web/rok-dijaspora/srcani-udar/srcani-udar-2.html
Pljuga: Biografija benda: http://www.pljuga.com/pljuga-web/rok-dijaspora/srcani-udar/srcani-udar.html
Službeni web benda: http://www.srcaniudar.com/
Dijasporski Web-zine: http://www.pljuga.com

Pljuga Entertainment Group
P.O. BOX 1188
234 - 4820 Kingsway
Burnaby, British Columbia
V5H 2C0, Canada







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -