Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Novosti sa hrvatske muzičke scene
Najave nekoliko velikih događaja
Prilog: Darko Budna, Koprivnica, Hrvatska

16.04.2007. godine - KSET klub - Zagreb - Hrvatska
Predizbor demo grupa za Rock Otočec 2007 koji će se održati od 05. do 08.07.2007. godine. Po prvi puta Rock Otočec festival će cijeli jedan dan posvetiti isključivo demo grupama, a kao headlineri ovogodišnjeg Rock Otočca spominju se Bajaga i Riblja čorba? (Ovo je još službeno nepotvrđena informacija!)

Foto: Darko Budna
Saxon u Budimpešti

25.04. 2007. godine - Boogaloo klub - Zagreb - Hrvatska
Nakon dugog čekanja (gostovali u HR; 1983. godine, 2003. godine i 2004. godine) jedan od najboljih heavy metal bandova - SAXON - ponovo je u Hrvatskoj! Na turneji promoviraju album "Inner sanctum" (u prodaji od 05.03.2007. godine u cijeloj Europi) i predstavljaju novog bubnjara - Nigel Glocklera. Support: Masterplan i Hard Time.

Foto: Darko Budna

Foto: Darko Budna
ZZ Top - B. Gibbons, 1996

Foto: Darko Budna

22.06.2007. godine - DRAVA ROCK FEST - Gradski stadion Koprivnica - Hrvatska
Evo, konačno i u mom rodnom gradu se službeno najavio prvi veliki glazbeni događaj i to zahvaljujući našem mladom gradonačelniku Zvonimiru Mršiću koji voli rock, ali dok je bio mali nije imao prilike pohoditi velike rock koncerte? (A i ne bumo mi Podravci gori od onih Zagoraca iz Varaždina koji su jedne godine najavili i samog Bob Dylana!?!)

Ono što su se moji Podravci odmah zapitali je: A koliko sve to košta? Naravno, na to pitanje naš gradonačelnik ne želi dati odgovor (ono što se izvlači iz tuđeg džepa uvijek mora biti tajna, zar ne?), a spominje samo činjenicu da je glavni sponzor Podravska banka i kao "nešto malo" sam grad Koprivnica...? Drugim riječima; ceh će platiti porezni obveznici / građani Koprivnice i uposlenici / štediše Podravske banke. No, to je ionako populacija koju ne treba ništa niti pitati jer bi, nedaj Bog! - netko mogao reći da se ne slaže s time?

No, šta je - tu je! Meni osobno je izuzetno drago da će Koprivnica ugostiti ZZ TOP, THE CULT i Majke (za najavljenu grupu Vatra iz Virovitice mi i nije drago jer to nije band koji bi spadao među prave rockere.) Ako pak u ovu kombinaciju upadne Overflow - to će već biti OK!

Poznato mi je da se je pregovaralo i špekuliralo sa imenima poput Deep Purple i Paul McArtney Band, ali nimalo ne žalim što je izbor na kraju završio na ZZ Topu! ZZ Top sam gledao na nekoliko europskih turneja (1994. godine, dva puta 1996. godine i 2002. godine), a gledao sam i The Cult, ranih 90-tih, pa mogu garantirati svojom reputacijom da će posjetitelji ovaj show zasigurno dugo pamtiti, a samim time i moj mali veliki grad Koprivnicu! Iskreno se nadam da će ovaj projekat biti sproveden u djelo i da neće završiti kao varaždinska najava Bob Dylana?

I dragi moji sugrađani i svi ostali rockeri koji volite i čitate Barikadu - najbolji muzički sajt ex YU - evo da vam otkrijem malu tajnu - na temelju vlastitog iskustva; gruba računica mi govori da ovaj show stoji cca 100.000 USA! Ili koji dolar više - manje? No, Podravci moji ne brinite! Od ovog projekta cijeli grad će imati koristi jer, ako pretpostavimo da će biti prodano "samo" 10.000 ulaznica puta (prosjek) 250 kn - tada je brutto dobit ovog projekta oko 335.000 EUR!!! Živio gradonačelnik Mršić! Živioooooo!


Autor:
Darko Budna
Koprivnica, Hrvatska
darko.budna@kc.htnet.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -