Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

IZGUBLJENI
Rock band

Izgubljeni
Loznica, Srbija

Grupa Izgubljeni osnovana je 1991. godine u Loznici, Srbija. Osnivač i idejni tvorac čitavog koncepta grupe je Milivoje Đurđević - Mišo, koji je ujedno i gitarista. Prva postava grupe aktivno je svirala 10 godina, od 1991. do 2001. godine. U tom periodu grupa je odsvirala preko 200 koncerata širom Srbije. Ime grupe nastalo je kao simbolika vremena u kome se tada živjelo. Naime, 90-tih godina postojala je čitava vojska izgubljenih i zbunjenih ljudi. Ispostavilo se da je naziv grupe pun pogodak. I sada je prihvatljiv, jer u velikoj meri i dalje opisuje svest našeg naroda.

Od 2001. do 2005. godine, grupa je napravila pauzu. U maju 2005. godine, Mišo je odlučio da ponovo pokrene rad grupe. Ovoga puta sa izvesnim promenama. Vođen stalnim napretkom zvuka, tehnologije i produkcije u muzici, Mišo je postavio nove standarde za svoj bend i doveo je mlade, energične i dobre muzičare željne dokazivanja. Ovo se pokazalo kao odlična zamisao, što se može videti na njihovim LIVE nastupima.

Autor većine pesama na albumu je Mišo. Neke tekstove je napisala, saradnik iz Novog Sada, Dejanka Stepanović. Muzika na albumu može se nazvati modernim rockom. Teme tekstova su pretežno ljubavne, dok su neke sa jasnom i direktnom porukom. Ima balada, kao i brzih pesama.

Dve najbitnije stvari su da su pesme iskrena razmišljanja i rađene su od srca, i druga stvar, da to nije rađeno zbog para ili nečeg trećeg, već smo dali jasan komentar sveta i dešavanja oko nas, pa to možete čuti u ovih osam pesama:

1. Baš te volim / 2. Na korak ili dva / 3. Marija / 4. Ni New York, ni Moskva / 5. Da li još za nas ima nade / 6. U tvojim očima / 7. Vremenska prognoza / 8. Dok čekam te /

Rock Band IZGUBLJENI čine:

Vladimir Antonić (vokal) / Milivoje Đurđević (ritam gitara) / Đorđe Stepanić (solo gitara) / Bojan Ilić (bas gitara) / Marko Stepanić (klavijature) / Aleksandar Krstić (bubanj)








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -