Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

ŠABAN BAJRAMOVIĆ
"Romano Raj" - Promocija albuma u Dubrovniku

Foto: I. Kralj

Šaban Bajramović
Promocija albuma "Romano Raj" u Dubrovniku

KONCERTNA PROMOCIJA ALBUMA "ROMANO RAJ" ŠABANA BAJRAMOVIĆA

Šaban Bajramović, najznačajniji romski pjevač, kompozitor i pjesnik, promovira album "Romano Raj", 14. kolovoza 2007. godine, u amfiteatru hotela "Belvedere" u Dubrovniku. Šaban Bajramović, najplodniji i najznačajniji, svakako i najslavniji romski pjevač, kompozitor i pjesnik na prostorima Balkana, a vjerojatno i u svijetu, održati će 14. kolovoza 2007. godine koncert u amfiteatru hotela "Belvedere" u Dubrovniku, od 21 h, u organizaciji Ljetne kulturne groznice 2 - Močvara u karanteni i tvrtke 4Art.

Među tisućama tekstova koji su napisani o ovom značajnom autoru nema ni jednog u kojem pored njegovog imena ne stoji i "kralj ciganske muzike". Rođen 1936. godine, školu gotovo da i nije pohađao, a glazbeno obrazovanje je, kao i većina pripadnika njegovog naroda, stekao na ulici. Ispočetka je svirao kontrabas. Prvu ploču snimio je 1964. godine, a danas iza njega stoji oko 20 albuma i pedesetak singlova. Napisao je i komponirao oko 700 pjesama. Preko 20 godina je predvodio sastav "Crna mamba", sa kojim je obišao cijeli svijet, osim Kine i Japana. Na osobni poziv Nehrua i Indire Gandi nastupio je i u Indiji, gdje je službeno proglašen Kraljem svjetske ciganske muzike.

Kao glumac pojavio se u filmovima "Nedjeljni ručak" i "Anđeo čuvar", Gorana Paskaljevića, "Gypsy Magic", Stoleta Popova i "Crna mačka, beli mačor", Emira Kusturice. Bio je inspiracija nebrojenim umjetnicima, između ostalih i Goranu Bregoviću, koji je često od Šabana preuzimao teme i melodije. Godine 2001. izdaje i zajednički album sa Mostar Sevdah Reunion naziva "A Gypsy legend".

Nakon spektakularnih koncerata u beogradskom Centru "Sava" i u zagrebackoj KD "Vatroslav Lisinski", Šaban Bajramović dolazi i u Dubrovnik promovirajući pjesme sa svog novog albuma "Romano Raj" koji odiše specifičnim ethno-stilom: mješavinom gipsy, latino i jazz ritmova. Na stageu će pored Bajramovića nastupiti i novosadsko Dobrovoljno Kovačko Društvo (DKD) koje čine renomirani glazbeni umjetnici Petar Radmilović (bubanj), Ištvan Madarić (bas), Ivan Aleksijević (klavijature), Saša Petrović (gitara i vokal), Miloš Jovanović (gitara), Bunford Gabor (klarinet i saksofoni), Ignac Šen (violina), Mišel Kurina (cimbal), Dragoslav Stanisavljević i Vladimir Krnetić (trube).

Pretprodajna mjesta: AQUARIUS CD SHOP, Antuninska 2, Dubrovnik; LAZARETI, Frana Supila bb, Dubrovnik i DANCING BEAR, Dioklecijanova 6, Split. Cijena ulaznice u pretprodaji je 100 Kn, na dan koncerta 150 Kn. Više informacija o Šabanu Bajramoviću, te ostale zanimljivosti možete pronaći na Internet stranicama www.shabanology.com .

Kontakti:
4 Art PR: Nevena Grubelić
telefon: 091 4039 750
e-mail: nevena@4art.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -