Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007
BRANISLAVA B. KOSTIĆ - GACA
KORAK DO SNA
(D.I.Y. izdanje)

SMEHOM PROTIV SVIH NEVOLJA
(D.I.Y. izdanje)

Kraljevacki punk rock sastav No Choice nije toliko nepoznato ime na srpskoj underground sceni, a u svojim redovima ima pevacicu koja se zove Branislava Kostic, za prijatelje jednostavno - Gaca. Ona je prilicno angazovana, kako bi to sveopste prihvatljivo reklo - u communityju, "Fura" fanzin "AkuPUNKtura", saradnik je na zinu "KV-ART#9", zaposlena je u preduzecu "AUTOTRANSPORT", ali svojom pokretackom energijom "stalno" je prisutna u svom gradu i blizoj i daljoj okolini kada god su aktuelna brojna kulturna desavanja.

"Korak do sna" i "Smehom protiv svih nevolja", predstavljaju na neki nacin hommage, ali i osvrt na svet koji je okruzuje, "ublazeno" autobiografsko suocavanje sa sobom, preispitivanje ljudskih relacija u sredini u kojoj zivi, deluje i stvara analizu socio i subkulturnih pojava koja itekako stvaraju sliku o gradu u kojem do sada provodi svoj zivotni vek. Pri svemu tome, Gaca je prilicno ubedljiv narator, emotivni analiticar ljudske psihe, ali i osoba koja u svakoj postavljenoj prici pokusava da pronadje, ali i da odgovori na postavljene rebuse.

Dok "Korak do sna" promovise raniju fazu, sa jedne strane njenog ogledanja kroz poeziju, a sa druge preko forme kratkih prica "oslobadja" razlicite faze perioda odrastanja, dotle je "Smehom protiv svih nevolja" "prosireni" pogled na ovdasnju svakodnevnicu, naravno, opet vidjenu i prozivljenu ocima i iskustvom autorke. Iako je kratka forma kao model izraza izazov za brojne knjizevne autore, mnogi je izbegavaju zbog nespremnosti da se na "malom" prostoru puno toga kaze. Ali, Gaca nema taj problem. Njene storije nijednog momenta nisu dosadne, a jasno vam je da nakon nekoliko procitanih, i ostatak ce zadrzati kontinuiranu nit forme koja je interesantna i koja vas jednostavno tera da sa njom ostanete do kraja.

Gaca kao autor, ali ocigledno i kao licnost, nema problem suocavanja sa sobom, i svoj svet "recima" zna da podeli sa citaocem. Verujem da je sve ovo sto sam napisao sasvim dovoljna preporuka da se "suocite" sa njenim radovima.

Kontakt:
Branislava B. Kostić - Gaca
Naselje Moše Pijade 9/6
36 000 Kraljevo, SRBIJA


Prilog:
Branimir Bane Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -