Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

ROCK URANAK '07
Balkanski Woodstock in Canada & USA

Rock Uranak '07
Balkanski Woodstock

Hail to the Jugend - Iako smo sigurni da ste vec culi za ovogodisnju manifestaciju pod nazivom "Rock Uranak '07", imamo duznost da vas obavjestimo o detaljima. Internetske glasine kruze, kao i organizatorske, da se radi o spektaklu koji ce da ponudi 12 sati neprestane rock muzike po svakom showu.

Turneja ce zapoceti u Torontu u subotu 1. septembra 2007. godine, a okoncati u nedjelju 9. septembra 2007. godine u New Yorku. Pored Toronta i New Yorka, na rasporedu su i Chicago, Detroit, Jacksonville, te St. Louis. Ukoliko niko od navedenih ne otkaze, a mi se zaista nadamo da nece, imacete priliku da uzivate uz 8 bendova: Elektricni Orgazam, Atomsko Skloniste, Van Gogh, Divlje Jagode, Vatreni Poljubac, Valentino, Srcani Udar, te grupu Osvajaci.

No, to nije sve. Ovaj dogadjaj ce ukrasiti i pojedinci mnogo-poznatih imena (sad', ima tu i velikana, te onih nesto "manjih"): Zeljko Bebek, Vlatko Stefanovski, Tifa, Rajko Dujmic (nekadasnji frontmen grupe Novi Fosili), Vlado Kalember (Srebrna Krila), te na nasu veliku radost mister Vlado Divljan (Idoli). Da bi sve to bilo potpuno, podrsku ce pruziti i DJ Ludilo, te Danijela i Jelena (BiH back vokali na takmicenju za Eurosong 2007).

Dobili smo i nezvanicnu informaciju (izgleda je i nas sunce obasjalo) da ova manifestacija nece proci bez dijasporskih bendova. Cim organizator potvrdi ovu vijest, te mi dobijemo zvanicnu listu, objavicemo dodatne nastupe lokalnih bendova. Takodjer, za sve vas koji planirate posjetiti show u Torontu ili Detroitu, obavezno posjetite pljuga.com choshe, gdje cete moci upoznati pojedine clanove pljuga.com tima, kao i kupiti majice sa pljuga logom.

I za kraj onaj najinteresantniji dio - regularne ulaznice kostaju $60, a VIP $100 (mogucnost interakcije sa akterima, te najbolja mjesta) iskljucivo putem prodaje na internetu. Ukoliko odlucite da kupite kartu na ulazu, za regularnu kartu cete izvaliti $100, a za VIP cak $150. Vazno je i da napomenemo da ce prodaja ulaznica biti obustavljena dan prije odrzavanja koncerta, te da je broj karata, zbog moguceg kapaciteta, ogranicena za Chicago, New York, te Jacksonville. Karte se mogu platiti putem PayPala, a Shiping end Hendling je $5.

Za raspored, sve dodatne informacije, te da bi kupili ulaznice, molimo da posjetite stranicu organizatora: http://www.rockuranak.com ili http://www.pljuga.com/#article-pljuga-rock-uranak .

Kontakti:
Pljuga Entertainment Group
P.O. BOX 1188, 234 - 4820 Kingsway
Burnaby, British Columbia, V5H 2C0, Canada
Opca Pitanja: info@pljuga.com / Bendovi: invoice@pljuga.com / Mjuza: mjuza@pljuga.com
Redakcija: http://www.pljuga.com/pljuga-tim.html / Web: http://www.pljuga.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -