Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

SUSRET BUBNJARA ISTOKA I ZAPADA
Grožnjan, HR - od 10. do 16.08.2007.

Groznjan, Hrvatska
Groznjan, Hrvatska

Susret bubnjara Istoka i Zapada
Grožnjan, Hrvatska - od 10. do 16.08.2007.

U organizaciji Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu, a pod novim umjetničkim vodstvom mladog akademskog glazbenika, udaraljkaša, pedagoga i bubnjara - Puljanina, Petra Ćurića - Istra i Hrvatska su po prvi put domaćini jednom istinskom, međunarodnom glazbeno-edukativnom spektaklu!!! Jer, kako drugačije nazvati 7 dana intenzivnih glazbenih radionica, predavanja, masterclassova, glazbenih klinika, show-nastupa, okruglih stolova i druženja s odista najvećim živućim bubnjarskim autoritetima na kugli zemaljskoj?

John Riley dugogodišnji je šef-predavač jazz i studio bubnjeva na Manhattan School of Music u New York Cityu, vodećoj jazz akademija na svijetu te neupitno i najskupljoj - godina studija iznosi trideset tisuća dolara! Osim što je bio bubnjar Miles Davisa, Dizzy Gillespia, Woody Hermana, John Patittuccija, grupe Yellowjackets, Boba Berga i drugih, Riley je autor najprodavanije suvremene be-bop knjige "The Art of Bop Drumming", zadanog gradiva na jazz akademijama od Amsterdama, Graza i Londona do North Texasa.
Gary Chaffee šef je katedre bubnjeva na Berklee School of Music u Bostonu za tzv. Zlatnog razdoblja te škole. Njegov najpoznatiji učenik je Vinnie Colaiuta, jedan od ponajboljih bubnjara svijeta te dugogodišnji bubnjar Franka Zappe i kasnije Stinga s kojim je surađivao sedam godina te izmedju ostalog nastupao dva put i u pulskoj Areni. No, Gary, koji i sam svira s Pat Metheneyem, Jaco Pastoriusem, Dave Samuelsom i dr. - sigurno nam ne bi oprostio kad bi zaboravili ostale njegove učenike, pogotovo iz razloga što se ne zna tko je od njih poznatiji, a tko uspješniji: Steve Smith (Vital Information, Buddy Rich Big Band), David Beal (Joe Cocker, Jullian Lennon), Joey Kramer (Aerosmith), JR Robinson (Michael Jackson).
Marco Minnemann, Njemac s kalifornijskom adresom, trenutno je pak jedna od najaktualnijih bubnjarskih atrakcija u svijetu! Osim što mu je set bubnjeva toliko velik i brojno proširen da nestane ni u poveći šleper(!), Marco je razvio izrazito visok nivo koordinacije i nezavisnosti u sviranju rukama i nogama da čovjek, slušajući ga, nerijetko pomisli da sluša šestoricu bubnjara, a ne tek jednog! Srećom, Marco je sva svoja znanja pretočio u dva izvanredna pedagoška DVD-a "Extreme Interdependence" i "Maximum Minnemann" (za oba već pokupio nagrade u Americi), a trenutno je na svjetskoj turneji s Terry Bozziom i Chad Wackermanom.
Pete Riley, trenutno jedan od najzaposlenijih bubnjara u Velikoj Britaniji, već je punih deset godina profesor na Akademiji za Suvremenu glazbu u Londonu (Academy of Contemporary Music). Osim što je bubnjar u britanskoj pop atrakciji "Republica", urednik je i časopisa za bubnjare "Rhythm magazine". Upravo snima novi album s pop ikonama 80-ih Pete Cox i Tony Hadleyjem, a odnedavna je otvorio i vlastiti studio u Londonu gdje podučava bubnjare kompletnom znanju za studijski rad bubnjara - od ispravnog sviranja uz metronom, do postavljanja mikrofona i uporabe efekata i loopova.

Uz sve gore navedene, u Grožnjanu će predavati još: Boris Dinev, profesor na Akademiji u Luksemburgu i specijalist za Tapan i bugarske nepravilne ritmove - i Gustavo Meli, dva put proglašen "Bubnjar godine u Argentini!" - titula nikako zanemariva, jer to je država od 40 milijuna ljudi, a barem pola pučanstva svira bubnjeve i udaraljke i više nego solidno pošto je to dio opće nacionalne kulture!

Smještaj, prehrana, predavanja, radionice i koncerti bit će na raspolaganju isključivo polaznicima tečaja, a prijaviti su se mogli bubnjari svih razina: od početnika do znalca - od studenta do profesionalca! Prijavnice su se mogle dobiti na email adresi: groznjan@gmail.com ili na mobitel 091/532-9405.

Seminar su potpomogli: Županija istarska - Odsjek za Kulturu, Američka Ambasada u Zagrebu, Zildjian tvornica činela, Drum Workshop, Yamaha bubnjevi, Remo i Evans.

Kontakti:
Petar Curic, Umjetnicki voditelj,
Groznjan - International Percussion Summer Courses 2007.
groznjan@gmail.com / groznjan@hgm.hr / www.hgm.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -