Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007
THE PLATINUM COLLECTION
Croatia Records, Zagreb, Hrvatska

Srebrna Krila
"The Platinum Collection"

Platinasta kolekcija Srebrnih krila obuhvatila je čak 50 pjesama jednog od najpopularnijih sastava sa područja bivše države. Prva prava tinejdžerska pop grupa na ovim našim prostorima, predvođena Vladom Kalemberom, žarila je i palila u prvoj polovici osamdesetih godina, a na kolekciji se nalazi 46 pjesama koje su dečke izbacile u prvi plan i napravile od njih najveće zvijezde onog vremena. Kolekcija donosi i četiri bonus pjesme, iz razdoblja Srebrnih krila nakon Vlade Kalembera, kada su u grupi pjevale Vlatka Pokos i Vlatka Grakalić. Kompilacija donosi nezaboravne hitove poput "Ja nisam kockar", "Ana", "Zakuni se ljubavi", "Kucni tri put na vrata", "Dajem ti iz ljubavi pet", "Kulminacija", "Julija i Romeo", "Fontana sna", "Dolina našeg sna", "S jeseni sam Kaću sreo", "Sanjar lutalica". Na kompilaciji se nalazi i pjesma "Ćao Amore" koju je Vlado u duetu sa Izoldom Barudžijom pjevao 1984. na Euroviziji, kao i još jedna eurovizijska pjesma, "Mangup", s kojom su Srebrna krila s pjevačicom Lidijom Asanović nastupila u Dublinu 1988. godine. Tu su i pjesme "Na modrom nebu iznad Zagreba" kada je prvi vokal bila Vlatka Pokos, te pjesme "Ljubav je za ljude sve" i "Vodi me" sa pjevačicom Vlatkom Grakalić.
Skupina mladih, zgodnih glazbenika dizala je euforiju među obožavateljicama diljem bivše države, ali i izvan njezinih granica. Zanimljivo je stoga, da u pop-rock enciklopediji, nikada nije niti jedno slovo napisao o Srebrnim krilima, nikada nije zabilježen niti jedan službeni podatak.

Doris Dragović
"The Platinum Collection"

Jedan od najljepših glasova hrvatske estrade zasigurno pripada splitskoj pjevačici Doris Dragović. Gdje god da se pojavi uvijek ostavlja dojam prave dame, a publiku je osvojila upravo svojim anđeoskim glasom, pa ju kroz cijelu njezinu dosadašnju karijeru prati epitet 'najljepšeg glasa mediterana'. Sa širokim iskustvom - u rasponu od rocka do lako slušljive glazbe, Doris Dragović je svojom mladenačkom energijom i stasom jedna od najblistavijih i najustrajnijih zvijezda hrvatske estrade.
Platinasta kolekcija donosi 40 nezaboravnih hitova jedne od ponajboljih hrvatskih pjevačica zabavne i pop glazbe. Među brojnim uspješnicama poput "Sedam mora, sedam gora", "Dajem ti srce", "Srce vuče južnom kraju", "Jedini", "Da si tu", "Ti", "Šakom o stol", "Gabrijel", "Krivi ljudi", "Malo mi za sriću triba", dvije Eurovizijske skladbe, "Željo moja" i "Marija Magdalena", te četiri dueta (Mišo Kovač, "Da te nema", Petar Grašo, "Što je to od mene ostalo", Hari Rončević, "Ni da mora nestane" i Magazin, "Sudnji dan"), kolekcija donosi i najnoviji uradak ove glazbene dive, pjesmu "Molitva" koju Doris pjeva sa mladim opernim pjevačem Ivom Gamulinom Giannijem.

Josipa Lisac
"The Platinum Collection"

Jedna od najcjenjenijih pjevačica na ovim našim prostorima svakako je Josipa Lisac, koja je svoju dugu i plodnu karijeru započela davne 1961. godine. Josipa je oduvijek oduševljavala svojim fascinantnim glasom i originalnim interpretacijama, ali isto tako i svojom jedinstvenom i intrigantnom pojavom. Na neki način upravo je svojim stilom i pjevanjem postala unikatnom i neponovljivom zvijezdom rock glazbe.
Poznanstvo, prijateljstvo i ljubav s popularnim rock'n'roll pjevačem i skladateljem, Karlom Metikošem potpuno zaokružuje njezin glazbenički i životni put. I toliko godina nakon prvih profesionalnih iskustava Josipa Lisac je još uvijek najautentičnija i najavangardnija pojava hrvatske estradne scene. Zato u svojim mnogobrojnim preobrazbama Josipa ne gubi vlastiti identitet, nego ga svaki put učvršćuje i obogaćuje. Mnogi su rekli da ju najbolje opisuje refren njezine pjesme "Hir,hir,hir" - 'Sve što kažem, sve što činim, sve je samo hir, svaka riječ i svaka kretnja sve je samo hir'.
Platinasta kolekcija Josipe Lisac donosi 30 ponajboljih uradaka ove glazbene dive, a kompilacija uključuje i bonus pjesmu "Ispočetka" (remix). Među brojnim hitovima koji su je proslavili, a koje okuplja ova dvostruka kompilacija, svakako su "Što me čini sretnom", "Oluja", "Dok razmišljam o nama", "O jednoj mladosti", "Sreća", "Magla", "Hir, hir, hir", "Boginja", "Gdje Dunav ljubi nebo", "Nismo mi bez cilja" i druge.

Tereza Kesovija
"The Platinum Collection"

Platinasta kolekcija zasigurno najveće legende zabavne glazbe na ovim našim prostorima Tereze Kesovije, donosi 40 nezaboravnih hitova pjevačice kojoj su se divili i još uvijek se dive brojni umjetnici, njezina publika u domovini, ali i u svijetu. Tereza nam je, kroz sada već gotovo pet desetljeća na estradi, darovala brojne prekrasne pjesme od kojih su neke, poput "Prijatelji", "Nono, moj dobri Nono", "Sunčane fontane", "Sva su moja proljeća u meni", "Stare ljubavi", "Ni me stra", "Sviraj mi, sviraj", "Larina pjesma", "Nima Splita do Splita" objavljene i na ovoj dvostrukoj kompilaciji.
Sjajan glas, izuzetan talent, neiscrpna energija karakteristike su koje najbolje opisuju Terezu, pjevačicu koja nas je sve ove godine bogate glazbene karijere uspješno predstavljala i na svjetskim pozornicama, na prestižnim scenama na koje se dolazilo s pozivom. Tereza je jedinstvena pjevačka diva sa ovih prostora, koja svojim interpretacijama jednostavno ljude podiže na noge. Nemoguće bi bilo nabrojiti sve njezine pjesme od kojih je svaka ostavila određen trag u pjevačkoj baštini. Rijetki su oni koji su uspjeli tolike godine održati se na sceni sa istim elanom, napraviti ovako blistavu karijeru koja niti u jednom trenutku nije izgubila svoj sjaj. Tereza je pjevajući proputovala gotovo cijeli svijet, zabilježila je 110 festivalskih nastupa i 74 festivalske nagrade. Proglašena je pjevačicom stoljeća, pjevala je nekoliko puta u Pariškoj Olimpiyi, dva puta na Euroviziji i to za Monako i Jugoslaviju. Snimila je preko 30 LP ploča, preko sedamdeset singlica, te desetak CD-a.

Vice Vukov
"The Platinum Collection"

Platinasta kolekcija Vice Vukova donosi 43 pjesme ovog iznimnog pjevača, čija blistava karijera traje punih 50 godina. Od 1959. godine kada počinje desetljeće njegovog suverenog vladanja glazbenom scenom, Vice Vukov postao je jedan od najtrofejnijih pjevača u bivšoj državi. Njegov glazbeni talent i kreativna snaga, davali su mu sposobnost da svaku izvedbu učini posebnom i neponovljivom. Sve one pjesme koje su se pjevale davnih dana i osvajale nagrade na raznim festivalima prije više od 30 godina, sada su objavljene na CD-u kao trajno bogatstvo. Mnogi će se ponovno prisjetiti starih vremena uz pjesme: "Suza za zagorske brege", "Dobro mi došel, prijatel", "Bodulska balada", "Bokeljska noć", "Šesnaest lavandera", "Finili su, Mare bali", "Pismo Ćali", "Zvona moga grada", "Svitanje", "Ako sada odeš", "Neka cijeli svijet", "Tvoja zemlja", "Mirno teku rijeke"...
Vice Vukov u svoje je vrijeme bio najpopularniji pjevač na području bivše države, a svakako je jedan od najobrazovanijih pjevača i političara. Nakon uvođenja višestranačkog sustava u Hrvatskoj, Vice Vukov postao je istaknuti pristalica Socijaldemokratske partije Ivice Račana. Od 2003. trajao je njegov mandat u Saboru kao nezavisnog kandidata SDP-a. 17. studenog 2005. godine Vice Vukov se, dok je silazio niz stepenice zgrade Sabora, spotaknuo i pao, doživjevši pritom tešku povredu glave. Borba za život vodi se u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica, u kojoj je Vici operativnim zahvatom odstranjen hematom nastao pri padu.

Zlatko Pejaković
"The Platinum Collection"

Jedan od ponajboljih hrvatskih pjevača i zabavljača svakako je Zlatko Pejaković, Slavonac rodom iz Osijeka koji na glazbenom nebu egzistira od početka sedamdesetih godina. Tada je u pjevačke vode krenuo kao frontmen Korni grupe, s kojoj je nastupio i na Eurosongu 1974. godine u engleskom Brightonu, gdje je grupa s pjesmom "Moja generacija" osvojila 12. mjesto.
Sredinom sedamdesetih krenuo je u solističke vode, a već je na Splitskom festivalu 1979. godine osvojio Grand prix sa pjesmom "Ljetu je mome kraj". Ovaj pjevač osebujna glasa, koji na svakom koncertu napravi pravu feštu i spektakl koji njegovi obožavatelji dugo pamte, iza sebe ima 14 albuma, mnogobrojne nastupe na festivalima i brojne nagrade, te nedavno započeti ciklus izdanja tradicionalnih pjesama iz deset hrvatskih regija.
Platinasta kolekcija Zlatka Pejakovića donosi 38 pjesama od kojih su mnoge postale pravi domaći evergreeni, poput pjesme "Čerge" koja je i dan danas rado slušana i pjevana. Jedan od prvih hitova svakako je bila pjesma "Ove noći jedna žena", a dvostruka kompilacija obuhvatila je i njegove najveće uspješnice sa festivalskih pozornica, poput pjesama "Malena", "Zaboravi Espanu", "Ako odem prijatelji", "Kad napuste te svi". Tu su i iznimno popularne "Nesretnik sam od rođenja", "Nemoj Dunave", "Odavde do vječnosti", "Misli svatko da je meni lako".

Kontakt:
Croatia Records
web: www.crorec.hr / shop.crorec.hr
tel: +385-1-2900-840 fax: +385-1-2900-862









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -