Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

FREE JAZZ U TEATRU &TD
10. & 11.03.2008. - Teatar &TD, Zagreb, Hrvatska

Free jazz u Teatrtu &TD
10. i 11.03.2008. - Teatar &TD, Zagreb (HR)

Free jazz dva dana zaredom u Teatru &TD!

10. ozujka 2008., 20 h, Teatar &TD, polukruzna dvorana, ulaz: 45/60 kn

PETER BRÖTZMANN - JOE McPHEE QUARTET (Njemacka / SAD)
Dvojica velikana free jazza nakon tri godine ponovo dolaze u Zagreb sa sjajnim zajednickim kvartetom. I premda smo ih u medjuvremenu imali prilike gledati u nizu razlicitih postava, a jednom i zajedno na nezaboravnom koncertu Peter Brötzmann Chicago Tenteta, ovaj je kvartet svojevremeno u KSET-u odsvirao jedan od najupecatljivijih koncerata, barem kad su jazz i improvizacija u pitanju. Iznimno uvjerljiva ritam sekcija, znana nam kao jedna od kljucnih na cikaskoj jazz sceni, a koju cine bubnjar Michael Zerang i kontrabasist Kent Kessler, u kombinaciji s dvojicom istinskih legendi free jazz saksofona, ali i klarineta, trube pa i trombona, garantiraju nam vrhunski koncert. Iako to vjerojatno ne moramo posebno naglasavati, ipak ponovimo da je polukruzna dvorana Teatra &TD kao stvorena za potpuno akusticne koncerte, sto ce, uvjereni smo, ovim glazbenicima omoguciti da nam daju svoju maksimum.
FRED LONBERG-HOLM'S VALENTINE TRIO (SAD)
Jos jedan clan Peter Brötzmann Chicago Tenteta i jos jedan cest gost u Zagrebu, vanserijski celist, Fred Lonberg-Holm, po prvi ce nam put predstaviti svoj The Valentine Trio, kojeg ce uz njega ovoga puta ciniti stalni clan basist Jason Roebke i perkusionist Jason Adasiewicz, a u kojem se, inace, za bubnjevima izmjenjuju jos i Frank Rosaly te Glenn Kotche, znan i kao bubnjar grupe Wilco. Poznat po svom neuobicajenom tretmanu cela koje propusteno kroz gitarske efekte stvara nevidjeno bogatstvo i ludilo zvukova, Fred je postao jedan od najtrazenijih glazbenika na cikaskoj improvizatorskoj sceni, pa stoga ni ne cudi da je danas stalni clan brojnih grupa poput vec spomenutog Chicago Tenteta ili The Vandermark 5.

Ulaznice po cijeni od 45kn mozete kupiti u Dancing Bearu i na blagajni Teatra &TD. Na ulazu ce kostati 60kn. Koncert pocinje u 20 sati.

11.ozujka 2008., 20 h, Teatar &TD, polukruzna dvorana, ulaz: 35/45 kn

INGEBRIGHT HAKER FLATEN QUINTET (Norveska / SAD)
Mirnija polovica najrazornije ritam sekcije skandinavskog jazza kako im novinari najcesce "tepaju" (za slabije upucene, druga je polovica bubnjar Paal Nilsen-Love), briljantni kontrabasist i nas dragi prijatelj, Ingebrigt Haker Flaten, nakon niza gostovanja s grupom The Thing, te nastupa s Vandermarkovim School Days, konacno nam dolazi kao lider jednog projekta. Rijec je o njegovom cikaskom kvintetu, jer ne zaboravimo da odnedavno zivi i radi upravo u tom gradu, kojeg uz njega cine saksofonist Dave Rempis, nas stari znanac iz The Vandermark 5, sve cesci nam gost gitarist, Jeff Parker, najpoznatiji kao clan grupe Tortoise, bubnjar Frank Rosaly, te norveski violinist Ola Kvenberg.

Ulaznice po cijeni od 35kn mozete kupiti u Dancing Bearu i na blagajni Teatra &TD. Na ulazu ce kostati 45kn. Koncert pocinje u 20 sati.

Ivana Sansevic, odnosi s javnoscu
STUDENTSKI CENTAR / KULTURA PROMJENE
Sveuciliąte u Zagrebu, SC - Savska 25, 10000 Zagreb
tel: +385 1 4593 636 / fax: +385 1 4593 552 / mob: +385 91 528 7605
e-mail: ivana.sansevic@sczg.hr / kultura@sczg.hr / www.sczg.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -