Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

M A N O F O N
H r v a t s k a

Vedran Križan
Boris Štok
M a n o f o n
Rijeka, Hrvatska

Manofon je pop / alternative / fusion duet iz Rijeke, Hrvatska. Ovaj pjevačko - kompozitorski duet čine Boris Štok (Quasarr) - vokali i Vedran Križan (ex Denis&Denis, Laufer, Urban&4, Fiumens) - klavijature i programiranje. Njihov prijatelj, čuvši njihov demo, opisao je njihov zvuk kao discosoul - electro - ambient - funky - pop - jazzy, da su bez žanrovskih ograničenja, podložni raznim uticajima iz 60-tih, 70-tih, 80-tih, 90-tih... atmosfera se mijenja od pjesme do pjesme... to je muzika za slušanje...

Prvi album im je u završoj fazi. Očekuje se da bude završen početkom 2008. godine. Sve pjesme i aranzmani u radili su Manofon sami. Kolege, muzičari, nesebićno su im pomogli u realizaciji tog projekta, a svoj doprinos su dali: Alen Tibljaš (Laufer, Majke, En Face), Tonči Grabušić, Vlado Simčić - Vava (Laufer), Sandi Bratonja (Urban&4), Henry Radanović , Ivan Pešut, Iva Močibob i Elena Tomaček (E.N.I.), Ana Kučan (Rivers), Ana Kabalin (Metrobolik), Neno Belan, Boris Mohorić i Tomislav Koprivčević (Gustafi), Denis Razumović - Razz.

Ovih dana u radijski eter je pušten njihov single - "Ovisnik, Zvuk! Muzika koju rade opisuje se kao akustična, ugodna i usmjerena prema zrelijoj publici. Pod utjecajem su raznih stilova, a mogu se svesti na pop fusion sa elementima jazza i elektronike. Manofon svoje skladbe žele prezentirati u mekanoj, akustičnoj varijanti, otvorenog načina muziciranja, bez električnih gitara i sa puno improvizacija svakog od glazbenika ponaosob. Tekstovi pjesama govore o međuljudskim odnosima, ljubavi, otuđenosti s laganom dozom kritike, premda nastoje dati optimističnu viziju svega što ih okružuje. Prvi album trebao bi se uskoro naći u prodaji, u izdanju Menarta. Križan i Štok autorski i aranžmanski potpisuju cijeli materijal, a ostali muzičari, učesnici projekta, pobrojani su u gornjem paragrafu.







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -