Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

KASTAV BLUES FESTIVAL
Kastav, Hrvatska

Kastav Blues Festival
Kastav, Hrvatska - 17.08.2008.

Turistička zajednica grada Kastva Vas poziva na Kastav Blues Festival, ekskluzivan glazbeni doživljaj koji će se održati 17. kolovoza 2008. godine. Ova će glazbena poslastica okupiti svjetski eminentna imena blues glazbe, a predviđeno je i nekoliko tematski bliskih izložbi slika i fotografija.

Prvi među jednakima koji sudjeluju na Kastav Blues Festivalu je Michael Roach (www. michaelroach.com), predsjednik European Blues Association, najveće europske organizacije za promociju bluesa. Michael Roach, jedan od najcjenjenijih interpreta tradicionalnog bluesa. Roach je otprije poznat hrvatskim ljubiteljima bluesa koje je sa svojim osmočlanim bandom oduševio na turneji 2006. godine (nedavno izašli album "I Betcha" upravo dobiva izvrsne recenzije u stručnom tisku).

Ekskluzivno, na Kastav Blues Festivalu, hrvatska će publika po prvi puta uživo čuti i Johnyja Marsa kojeg s pravom nazivaju Jimi Hendrixom usne harmonike. Mars glazbenu karijeru počinje šezdesetih godina prošlog stoljeća u New Yorku i San Franciscu surađujući sa poznatim promoterom / impresariom / producentom Bill Grahamom. Sedamdesetih godina seli se u London gdje ostaje do današnjih dana objavljujući nekoliko solo albuma i surađujući sa poznatim imenima britanske scene. Početkom devedesetih surađuje sa pop new wave grupom Bananarama, pa se njegova harmonika može čuti na njihovim hit - singlovima poput "Preacher Man", "Megalomaniac" i "Long Train Running", a pojavljuje se i na video spotu za pjesmu "Preacher Man". Od svog dolaska u Europu stvorio je odano sljedbeništvo posebice u Irskoj, Škotskoj i skandinavskim zemljama.

Kastav Blues Festival predstaviti će i braću Messer odnosno jednog od vodećih britanskih blues glazbenika mlađe generacije Michael Messera i fotografa Alana Messera čiji radovi krase više od 800 albuma najeminentnijih svjetskih glazbenika. Michael Messer (www.michaelmesser.co.uk) jedan je od vodećih slide gitarista i stručnjak za tzv. resonator gitare. Osim hvalospjeva kritike Messer uživa i veliki ugled svojih kolega (njegov rad izuzetno je cijenio velikan Johnny Cash). U Kasvu će Michael Messer nastupiti u duetu s Ed Genisom, a kritika njihovu suradnju ocjenjuje kao jedan od ponajboljih dueta u svojoj klasi.

Fotograf Alan Messer (www.alanmesser.com) od sredine sedamdesetih živi i radi u SAD-u. Lista imena koja je fotografirao duga je i impresivna, a uključuje i superzvijezde kao što su The Rolling Stones, The Beatles, Johnny Cash, Elton John, U2, Stevie Ray Vaughan, Deep Purple, The Kinks, T-Rex, Waylon Jennings, Diana Ross... Njegove radovi objavlili su The Rolling Stone Magazine, Daily Mirror, Billboard, Uncut Magazine, Melody Maker, Spin,... Dobitnik je brojnih nagrada uključujući i najprestižniju kao što je Grammy. U Kastvu će se predstaviti retrospektivnom izložbom svojih radova.

Bernie Marsden (www.berniemarsden.co.uk) još jedno je veliko ime Kastav Blues Festivala. Nekadašnji je član planetarno popularne rock skupine Whitesnake za koju je napisao i najveće uspješnice poput "Fool For Your Loving" s kojima dolazi na top ljestvice s obje strane Atlantika. Danas djeluje na britanskoj blues sceni i surađuje sa zvijezdama kao što su Ringo Starr, Robert Plant, Deep Purple, Elkie Brooks, Paul Rodgers itd.

Kastav blues festival je iniciran od strane hrvatskoga, internacinalno poznatog fingerstyle gitarista Damira Halilića Hala (www.halmusicland.com) koji je i umjetnički direktor festivala. Halu nije prvi puta da organizira gostovanje svjetski poznatih glazbenika - Tommy Emmanuel, Michael Langer, Franco Morrone, Peter Finger, Muriel Andersson, Woody Man, pok. Jerry Ricks, svi odreda Halovi prijatelji i štovatelji njegovog glazbenog izričaja. Upravo su preko njega upoznali hrvatsku publiku, i ona njih. Damir Halilić Hal je autor svih pjesama na, do sada, objavljena četiri svoja albuma u izdanju Dancing Beara: "Gemini", "Ocean", "Infinity" i trostruki "Trilogy".

Vjerujemo da će Kastav Blues Festival, kao jedinstvena manifestacija ovoga profila dati značajan doprinos glabeno kulturnim događanjima u jeku turističke sezone 2008. Izvođači koji predstavaljaju sam vrh svjetske blues scene, izložbe Ivana Petričića i Božidara Milinovića te dodatni ugođaj za koji će se pobrinuti ulični blues svirači, zasigurno će pružiti onaj kozmopolitski osjećaj ugode koji je zajednički svim svjetskim sredinama koje imaju sluha za ovakva događanja. U našim dobrim željama je svakako i ona da Kastav blues festival preraste u tradiciju te postane višednevna manifestacija, obogaćena brojnim sadržajima. Dobrodošli!

Za više informacija kontakt je:
Ana Škarica - Lesić
DANCING BEAR Records & Distribution
WARNER MUSIC LICENSEE CROATIA
Heinzelova 47a, 10 000 ZAGREB
+385(0)1 2301 310
www.dancingbear.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -