Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008
IGGY POP & THE STOOGES
01.10.2008. - Koncert u Sarajevu (Olimpijska dvorana Zetra)

Iggy Pop & The Stooges
Koncert - 01.10.2008. - Olimpijska dvorana Zetra, Sarajevo, BiH

"Iggy Pop & The Stooges" dolaze po prvi put u Sarajevo!

Kontraverzni muzicar i suvremena živa ikona svjetske muzicke scene Iggy Pop dolazi u Sarajevo! Koncert kojim ce predstaviti svoj poslednji studijski album, "The Weirdness", desice se 01.10.2008. u sarajevskoj olimpijskoj dvorani Zetra!

Biografija Iggy Popa posjeduje snažan i neizmjeran uticaj na popularnu kulturu koji se proteže od sedamdesetih godina prošlog vijeka do danas, nadimke poput "Kum panka" i "Spasitelj rocka", nastup koji se dokumentuje, prepricava i kopira, karijeru koja traje decenijama, poštovanje kolega, kriticara i obožavalaca koji su lik i djelo "Gospodina Popa", kako ga naziva "New York Times", uzdigli gotovo do kulta!

The Stooges pod tim nazivom pocinju funkcionirati 1968. godine, a u to je vrijeme Iggy vec debelo ogrezao u opijatima, razmišljao o prelasku u The Doorse nakon Morrisonove smrti i opcenito je nezadovoljan lošom prodajom njihova prvog albuma, te raspušta bend. David Bowie dolazi kao spas u zadnji cas i odlucuje Popu producirati cijeli album. Ziggy i Iggy na svjetlo dana izbacuju legendarni ”Raw Power” (1973.).

Godine 1976. Bowie ga poziva da mu se pridruži na “Station To Station” turneji. Kasnije, zajedno žive u Berlinu i Bowie mu pomaže da napiše i producira svoja remek djela “The Idiot” i “Lust For Life”. Pop je imao srecu da mu se njegov "andjeo cuvar", Bowie, ponovo našao pri ruci i na svoj fenomenalno uspješan album "Let's Dance" uvrstio njihov zajednicki rad “China Girl”, što je Popu kao autoru teksta donijelo ogromne tantijeme koji su mu omogucili da se pozabavi glumackom karijerom (pojavljuje se kao glumac u nekim Jarmuschevim filmovima - "Cry Baby", "Tank Girl", "Vrana" itd…), i posebno znacajno gostovanje u “Coffee & Cigarettes”, nasuprot jednako genijalnom Tom Waitsu u jednoj od najboljih i najapsurdnijih muzickih rasprava zabilježenih kamerom.

Devedesete donose potrebni hit album i oživljavaju karijeru. "Brick By Brick" njegov je prvi hit album s preko 500.000 prodanih primjeraka, suradjuje s Bregovicem na soundtracku za "Arizona Dream", a njegova "Lust For Life" ponovno postaje svjetski hit zahvaljujuci kultnom "Trainspottingu".

Iggy Pop je do sada objavio 6 izdanja sa bendom The Stooges, ukljucujuci dva koncertna izdanja, jedan album sa James Williamsom i 14 solo albuma. Sarajevska publika ce po prvi put imati izuzetnu priliku da bude domacin ovoj velikoj svjetskoj muzickoj zvijezdi koja je definitivno obilježila svjetsku istoriju muzike!


Autor:
Alma Telibecirevic
Sarajevo, Bosna i Hercegovina
alma@art-zone.ba








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -