Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008
FUZija
28. i 29.08.2008. - Valpovo, Hrvatska

FUZija
28. i 29.08.2008. - Valpovo, Hrvatska

U Valpovu će se 28. i 29.08.2008. godine u dvorcu Norman Prandau održati treći po redu festival FUZija. Nakon promjene termina, sa srpnja na kraj kolovoza, uz sudjelovanje i organizaciju Ministarstva kulture, Urbancluba, grada Valpovo, Agencije za drustvene promjene i UHDDR-a, FUZija će zaživjet i ove godine i to najjača i najbolja do sad.

Valpovo je u vremenu nakon rata, nažalost, postalo sredina u kojoj je dominantna glazba postao pravac koji nazivamo "narodnjaci" ili "turbo-folk". Sjetimo li se kako je taj geografski dobro položen i mali urbani slavonski gradić prije 90-tih važio za urbanu, rock i disco sredinu, činjenica je to od koje svakako bole uši, ali više od toga boli dobar ukus.

Festival FUZija je prije svega najkvalitetniji urbano-kulturno-događaj u Valpovštini. On je to po broju gledatelja, kvaliteti kulturnog programa i medijskog praćenja, te marketinškoj promociji. Organizacija festivala je raspodijeljena na lokalne organizacije iz Valpovštine (Crveni križ, Izviđači, Branitelj, Klubovi mladih...) i šire (Mini teatar Osijek, Klub mladih Donji Miholjac, UKE - Križevci, Clubture...), takav kvalitetan događaj su kontinuirano pratili Ministarstvo kulture (već treću godinu), Ministarstvo obrane, Osnovan i srednja škola u Valpovu, Šumarija, te je festivala u dvije godine vidjelo više od 5 000 posjetitelja.

Prvim festivalom FUZija (Festival umjetnika, znanstvenika i aktivista) 2006. godine u Valpovu je objavljen tzv. "rat narodnjacima", barem su ga pobornici te scene tako doživljavali iako je organizatorima cilj bio samo promovirati nešto drugo, dopuštajući i tim "narodnjacima" da se razvijaju bez ikakvih otrovnih strijelica. Na taj je način sve prezentirano i u medijima (primjerice u dnevniku Nove TV iz toga vremena). Nastupilo je deset bendova, a glavna zvijezda, tzv. head-liner, bila je rock-skupina Vatra koja je osvojila brojne diskografske nagrade za svoj stvaralački i umjetnički rad.

Slijedeće godine, head-liner na festivalu FUZija bio je sastav The Beat Fleat (TBF) koji je uz desetak bendova okupio zavidan broj posjetitelja. U pravom festivalskom ozračju, publika je plesala u dvorištu i prostoru Dvorca "Prandau Norman", a sutradan je krenula medijska hajka o famozne 173 prijave o "rušenju dvorca". No, hrvatski branitelji (UHDDR) koji su na istom festivalu odradili ulogu službenoga osiguranja, pobili su zlurade komentare malograđanskih skupina koje je mahom samo smetala "glasna glazba do kasno u noć". Priznat ćete, za dobru zabavu nekad je potrebno malo pretrpjeti. Branitelji su tada izjavili: "Mi smo bili osiguranje i naša djeca su bila na koncertima FUZija, te potvrđujemo kako je sve proteklo izuzetno dobro i bez incidenata." (Glas Slavonije).

Uz to, sama činjenica da je Minstarstvo kulture već treću godinu zaredom donator, kao i Ministarstvo obrane, te čitav spektar civilnih lokalnih, regionalnih i međunarodnih inicijativa, udruga i mreža, jasno pokazuje kako izvan kruga Valpovštine sa svih razina dolaze samo pohvale našem festivalu. Svi smatraju kako se u Valpovu događa nešto fantastično (dokaz tome je i ankata koju smo proveli na službenoj stranici festivala gdje je na pitanje "treba li gradu Valpovu festival FUZija?" 96 posto odgovora bilo pozitivno), a samo dio, moramo to nerado istaknuti, ljubomornih pojedinaca urušava započeti medijsko-festivalski hit ovoga dijela Istočne Hrvatske. Takvi pojedinci očito nisu svjesni važnosti promocije Valpova i gole istine da sami sebi podrezuju granu na kojoj sjede.

Osim koncertnih događanja na festivalu FUZija bile su organizirane i ekološke radionice duž toka rijeke Drave, okrugli stolovi sa zanimljivim temama poput "Kako motikom po globalnom selu kopati", te ethno radionice, izložbe (slika i fotografija) i projekcije (DORF). Sve je pridonijelo da svaki posjetitelj, a na prošlogodišnjoj FUZiji ih je sveukupno bilo gotovo 2 000, upozna Valpovo i Valpovštinu kroz tradicijsku, ali i urbanu prizmu. Baš zato možemo sa sigurnošću reći da će FUZija zaživjet i ove godine i to najjača i najbolja do sad...

četvrtak 28.08.2008.
19:00 h - Otvorenje samostalne izložbe fotografija "Opus primum" Ivane Milić
20:00 h - Festival dokumentarnog rock filma DORF 2008.
- "Sevdah rodama" - Režija: Silvio Mirošničenko, Hrvatska; Godina proizvodnje: 2007.; Trajanje: 52'
- "100 Ways To Become Cool" (*eng.titl) - Režija: Jan Jaap Kuiper, Nizozemska; Godina proizvodnje:2007.; Trajanje:18'
- "Tri boje revolucije" - Režija: Silvio Mirošničenko; Godina proizvodnje: 2008.; Trajanje: 27'
- "Kad muzičari šokiraju" - Autor: Dubravko Jagatić; Produkcija: Trezor idea; Godina proizvodnje: 2005.; Trajanje: 51*
23:00 h - koncert banda Gužva u 16-ercu - ulaz: slobodan

petak 29.08.2008.
20:00 h - 04:00 h
- Rock Stage - Insomnia /Osijek/; Stage /Slavonski Brod/; Six Pack /Smederevska Palanka, Srbija/; Vatra /Virovitica/; We Come One /Požega/; Dubioza Kolektiv /Zenica, Sarajevo, BIH/; Dogo Argentino /Osijek/
- Electronica Stage - MEFA (M2crew sound system); Young Miller (Avantgarde); Walkay (Electroshock, Avantgarde); Robert Fox (Flawless Music, Electroshock); Demien (Egoiste, LP Team, Italy); Ivan Rajković (Digital Session, Brija.com); Greys (Spinnin' Techy, Udegas); Scott B (Re:Vision, Udegas); Safety Breaks (GlechudesaMassive)

Ivana Milić
Samostalna izložba fotografija "Opus primum"
29.08.2008. Festival "FUZija 2008" Valpovo - Dvorac Normann Prandau 19h

Rođena 25.12.1984. ... kroz život, od najranijih dana bavila sam se manekenstvom, dizajnom odjeće, nakita, slikanjem... Sa 19 god. vodila dječji dizajn studio, na području županije, u tri grada, također bila i odgovorni koreograf za izbor ljepote - najlice baranje, kao i predsjednk žirija. Fotografiju je kako kaže upoznala slućajno, što joj se neizmjerno svidjelo te je odlučila završiti prekvalifikaciju za fotografa. Nešto ozbiljnije fotografiranjem se bavi oko dvije godine, rezultat toga je poziv Damira Hoyke za sudjelovanje na natječaju fotografskog seminara SOFIA3 gdje ju i odabire među petnaest kandidata koje u sedam dana seminara vodi kroz svijet fotografije.. Do sada, iza sebe ima nekoliko zajedničkih izložbi, županijskih i međunarodnih, nekoliko pohvala, nagrada... Trenutno priprema svoju prvu samostalnu izlozbu, i sudjeluje u izradi, viđenja radova, za biografiju autora, kojeg cete uskoro, imati čast upoznati... (e-mail: improvisione@gmail.com / web: femail21.fotozine.org)

DIO PRIHODA ODLAZI U HUMANITARNE SVRHE / ulaz: predprodaja - 20,00 kn / na dan festivala - 30,00 kn / predprodajna mjesta: OSIJEK - Caffe bar BIG BEN / DONJI MIHOLJAC: Caffe bar GLENN's / VALPOVO: URBAN CLUB / BELISCE: Caffe bar CUBANO / Organizatori: Agencija za društvene promjene & URBANCLUB / Pokrovitelji: MINISTARSTVO KULTURE, GRAD VALPOVO, UHDDR / SVE INFORMACIJE POTRAŽITE NA WWW.URBANCLUB.HR

 









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -