Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

ANDREJ IKICA
SLOVENIA

Andrej Ikica (Slovenia)
P o r t r a i t

"LEDOLOMILEC"

Andrej Ikica se z glasbo ukvarja že vrsto let, a je šele lani zacel s snemanjem svojega samostojnega prvenca. Njegov prvenec, naslovljen "Ledolomilec", ki vsebuje deset avtorskih skladb, je izšel 19. maja 2008 pri glasbeni založbi Nika. Album je meseca marca napovedal tudi njegov prvi videospot za skladbo "Nevidni korak".

Andrej se ne odlikuje zgolj kot avtor, ampak tudi kot pevec. Pri petju velikokrat uporablja falzet, ki je v zadnjem casu zelo moderen, saj ga je s svojim velikim uspehom na novo proslavil angleški pevec James Blunt. Prav zaradi Andrejevih akusticno obarvanih skladb in nacina petja, so ga nekateri že oznacili za slovenskega Jamesa Blunta. Ob tem je treba dodati, da se glasba omenjenega izvajalca vseeno razlikuje, saj so Andrejeva strast predvsem vokalne harmonije, kar je ocitno tudi ob poslušanju skladbe Ledolomilec. Prav te vokalne harmonije bodo zagotovo še posebej navdušile ljubitelje vecglasnega petja, kakršnega so v 70-ih proslavile ameriške rockerske skupine.

Za konec pa naj omenimo samo še nezanemarljiv podatek, da je mladi avtor in pevec hkrati tudi multiinštrumentalist, tako da je vse vokale in inštrumente (razen bobnov) za svoj prvenec posnel in odigral kar sam!

Biografija:

Andrej se je za rock glasbo navdušil nekje med sedmim in osmim razredom osnovne šole. Navdušenju je botrovala reklama za kavbojke Levis, v kateri je Steve Miller prepeval svojo znamenito pesem "Joker". Zanimanje za rock glasbo ga je zaneslo predvsem v vode starega rocka, kjer se je spoznaval s skupinami kot so The Doors, Led Zeppelin, Pink Floyd, The Beatles, Cream, ipd. V glasbi "starejšega datuma" je videl predvsem veliko mero ljubezni do igranja, veliko svobode in ogromno ustvarjalnega potenciala glasbenih velikanov. In ravno slednje - ustvarjanje - ga je pritegnilo, da se je namesto pustega preigravanja raje lotil pisanja lastnih skladb, ki so se rojevale skozi gimnazijska in študijska leta... in se rojevajo še danes. Prvi Andrejev instrument je bila ocetova kitara, na kateri se je v prvem letniku gimnazije pricel uciti prvih akordov in si ob njej momljal pesmi. Spomin, ko se je naucil prvo pesem - "Light My Fire", je caroben in ostaja mocno zasidran v njegovem srcu.

Dolga leta je Andrej deloval v zasedbi Druga dimenzija, s katero je leta 2004 izdal prvenec "Pust' me, sanjam!". Na plošci je Andrej kot avtor besedil, glasbe in aranžmajev nakazal smer njegovega ustvarjanja, ki ostaja zvesta koreninam. Velika Andrejeva strast so vecglasne harmonije, ki se jih je nalezel v številnih pevskih zborih in v skupini Druga dimenzija. Te so postale njegov zašcitni simbol in jih v veliki meri vkljucuje v svoje pesmi.

Zaradi želje po samostojnem ustvarjanju in resnemu delu, se je Andrej sredi leta 2005 odlocil za samostojno glasbeno pot. V zacetku leta 2008 je ob pomoci Draga Popovica (studio Garbage) in Tadeja Vasleta dokoncal svoj glasbeni prvenec, na katerem je deset Andrejevih avtorskih skladb. Bobne na plošci je posnel Boštjan Gradišek, ostale inštrumente (kitare, bas, klaviature, vokale in spremljevalne vokale) pa je odigral Andrej sam.

www.andrejikica.com
www.myspace.com/andrejikica
Bill Kapelj, odnosi z javnostmi
bill_kapelj@yahoo.com
040-667-040








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -