Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2007

GRČ
Rijeka, Hrvatska

Grč
Nastup u Sreteo dvorani, Rijeka, 28.11.2008. godine

Grč u Stereo dvorani, Rijeka, 28.11.2008. godine slavi 26. rođendan.

Neuništivi riječki alternativni sastav, Grč, koji već više od dva desetljeća predvodi karizmatični Zoran Štajdohar Zoff, u petak 28. studenog 2008. godine će u riječkoj Stereo dvorani proslaviti 26. obljetnicu postojanja i to na najbolji mogući način - multimedijalnim koncertom uz best of repertoar svojih pjesama. Obljetnica postojanja Grča dio je koncertnog programa SVID radija pod nazivom "Rijeka zove!".

Da cijeli happening neće stati samo na običnom koncertu, jamče činjenice da se bend za ovaj koncert sprema već par mjeseci, a nastup će "pojačati" gosti iznenađenja, posebna brut art scenografija, VJ i do sada neviđene video projekcije. Upravo su potonje, uz odabrane audio materijale, pomno rađene ekskluzivno za ovaj nastup Grča u Rijeci. Tako će, primjera radi, svaka video projekcija pratiti samo onu pjesmu za koju je i montirana.

Ove godine s novim ljudima u bendu otvoren je novi životni ciklus u umjetničkom opusu Grča. Naime, nakon nastupa u riječkoj Dvorani mladosti povodom proslave 30. godina Novog vala i punka Zoff je okupio posve novu postavu koju čine prokušani riječki glazbenici. Orijen Modrušan iz grupe Grad (ex - Let3 i ex - Regoč) na gitari, Zoran Žmirić na basu, nekada je svirao isti instrument u Gradu, Lauferu i Sestrama, a javnosti je poznat i kao fotograf, kolumnist, i književnik, te na bubnjevima Zoran Kovač Kiss koji je također nastupao sa Sestrama i još nekolicinom gradskih hard rock bendova.

Velika je novost da će Grču nakon 26 godina tvrdoglavog demo statusa "po vlastitom odabiru" napokon za diskografsku kuću Dallas Records biti objavljen službeni album prvijenac, "Još ima krvi" . Biti će to svojevrsno best of izdanje na kome će se naći svi njihovi najbolji radovi poput "Noćas se Beograd pali", "Sloboda izlazi u javnost", "Jama" i "Teške čizme na nogama slobode", obzirom da se u slučaju opusa Grča teško može govoriti o komercijalnim pjesmama. Grč je sinonim za tvrdoglavo inzistiranje na svojoj stvari - umjetničkoj borbi protiv sistema, njegovih mehanizama i ideologija - makar i na svoju egzistencijalnu štetu.

Grč, također, radi i na novim materijalima, a upućeni govore da je bend usviraniji no ikada, te da su nastavili izričaj alternativnog post new vawe naboja koji ih je krasio krajem 80-ih godina, a s znatno modernijim pristupom.

Grč je odnedavno otvorio i svoj online profil na MySpace stranicama, adresa je www.myspace.com/grupagrc .

Cijena ulaznice u Stereo dvoranu iznosi 40 kuna i u pretprodaji se može kupiti u Dallas music shopu u Rijeci, te na uobičajenim prodajnim mjestima. Koncert počinje u 23.30 sati, tako da će Grč u dan svog rođenja 29.11.2008. godine, ući svojim novim multimedijalnim koncertnim konceptom točno na nekadašnji Dan republike - dan kada je daleke 1945. godine osnovana bivša Jugoslavija.

Juge, na sreću mnogih već odavno nema, podivljali tranzicijski kapitalizam novi je gospodar željan novca, moći i ljudskog mesa, kako bi to rekao njihov spiritus movens Zoran Štajdohar Zoff, ali Grč je još uvijek tu. Budite na pravom mjestu u pravo vrijeme - tamo gdje još ima krvi.

Robert Paulić








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -