Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music . Svastara - 2009

ERIC SARDINAS
21.03.2009. - Dom Željezničara, Zagreb, Hrvatska

Eric Sardinas
Subota, 21.03.2009. - Dom Željezničara, Zagreb

ERIC SARDINAS - 21.03.2009. - subota od 20 sati - Dom Željezničara - Zagreb, Trnjanska 1.

"Dobri duh rock'n'rolla", u suradnji sa "Hrvatskim blues snagama", ponovo nam u Hrvatsku dovodi jednog od omiljenih blues gitarista zagrebačke publike - Eric Sardinasa. Sardinas stiže u sklopu turneje na kojoj promovira novi album "Eric Sardinas & Big Motor".

Svi koji su ikada doživjeli koncertni nastup Eric Sardinasa znaju da to ne mogu opisati riječima već samo preporučiti ostalima - dođite i uvjerite se. Možda najbliže opisivanju Sardinas showa stigao je poznati hrvatski rock kritičar Aleksandar Dragaš u svojoj tvrdnji - "Ako je legendarni bluesman, Robert Johnson, prema mitološkoj predaji, na raskršću prodao dušu vragu za vještinu sviranja gitare, onda je sasvim moguće da je sam đavo odlučio Johnsonovu dušu udahnuti u tijelo Eric Sardinasa. Ako treba tražiti najatraktivnijeg blues izvođača današnjice, onda je to Sardinas. Kako svirkom, tako i izgledom."

Eric Sardinas je američki gitarista kubanskog podrijetla koji od svoje šeste godine svira gitaru. Iako je ljevak naučio je svirati gitaru kao dešnjak i možda je i ta činjenica pridonijela njegovom specifičnom stilu sviranja. On koristi električni Dobro kojeg lupa, tuče, pali, ali i ono najvažnije - svira - fingerpickingom, trzalicom, bocom, slideom ili bilo čime što mu se nađe pri ruci. U njegovoj unikatnoj svirci čuju se utjecaji Delta bluesa, čikaškog električnog bluesa, countryja i rocka, svi zajedno pomiješani u jedinstveni Eric Sardinas stil. Uz puno žestoke, sirove, ali i virtuozne blues rock svirke, ova kombinacija akustičnog i električnog stila, potpomognuta sa fascinantnim live showom, nešto je neponovljivo i jedinstveno na svjetskoj glazbenoj sceni.

Nije naodmet spomenuti i njegovu vizualnu pojavu zbog koje prve redove na koncertima ispunjavaju mlade dame. Ovaj momak prošao je sve, od sviranja akustične gitare po ulicama širom Amerike, održavanja do 300 klupskih koncerata godišnje, pa do rasprodanih svjetskih turneja i objavljivanja 4 albuma, gostovanja na koncertima Steve Vaia i Johnny Wintera, te jam sessiona sa najboljim svjetskim gitaristima. Usporedbe sa legendarnim Jonnhy Winterom (koji je i gostovao na njegovom albumu prvijencu) ili Jimi Hendrixom, samo govore o kvaliteti mladog Sardinasa, a ona se može čuti na njegovim albumima "Treat Me Right", "Devil's Train" i "Black Pearls", koje snima uživo u studiju bez naknadnih nadosnimavanja i na najnovijem, "Eric Sardinas & Big Motor".

No, pričanje o Ericu Sardinasu ili slušanje albuma, samo je dio priče, jer tek u svom koncertnom nastupu on dolazi do izražaja, u punom svjetlu. Zato, ako do sada niste "doživjeli" Eric Sardinasa "uživo", zabilježite u svoje kalendare subotu 21.03.2009. godine. Ulaznice u pretpretprodaji po cijeni od 120 kuna u sistemu eventima.


Autor:
Gordan Penava Pišta, Zagreb, Hrvatska
gpenava@hgu.hr / hardtime@hgu.hr
www.hardtime-band.com







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -