Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2009

TONČI GRABUŠIĆ
Biografija

Tonči Grabušić
Biografija

BIOGRAFIJA

Tonči Grabušić rođen je u Rijeci, 18.03.1966. godine. Kao dijete pohađao je satove klavira i svirao klarinet u puhačem orkestru. Time je stekao osnovnu glazbenu naobrazbu i temelje za početak sviranja bubnjeva, za svoju životnu opscesiju. Kao dječak je vreba svaku priliku da sjedne za bubnjeve, te sa trinaest od oca dobiva prvi instrument i od tada se bavi glazbom, kao samouki bubnjar, gotovo 30 godina.

Počinje nastupati po lokalnim bandovima, po opatijskim terasama, te u riječkim pop-rock sastavima, ARKANA, MALI PRINC i dr. Ubrzo postaje članom BIG BANDA J. P. FORENBAHERA, što će mnogo godina kasnije rezultirati osnivanjem grupe ABRAXAS, u čijem osnutku je sudjelovao i djelovao!

Kasnih 80-tih, pridružuje se najvećem kantautoru na Balkanu, Đ. BALAŠEVIĆU, sa kojime intenzivno nastupa gotovo 4 godine, na preko 200 koncerata i svjedoči posljednjoj jugoslavenskoj turneji, a sa Balaševićem snima dva legendarna albuma, "TRI POSLERATNA DRUGA" i "MARIM JA".

Nakon raspada Jugoslavije, sa Elvisom Stanićem snima prve jazz materijale, te kao dva usamljenika maštaju o velikoj jazz atrakciji, kasnije ELVIS STANIĆ GROUP. Ratnih 90-tih, po riječkim lokalima nastupa sa nekolicinom jazz glazbenika, u nadi da će jednog dana u gradu na Rječini egzistirati jazz club.

Sa E. S. GROUP snima 2 albuma - "TERRA SACRA" i "SAMBA MEDITERANEA", te nakon godina koncerata, osniva QUARTET SENSITIVE, sa vrhunskim glazbenicima - D. JURKOVIĆ, H. RADANOVIĆ i M. TROŠELJ, sa kojima ostvaruje dva diskografska ostvarenja - "AFTERNOON WITH JOBIM" i "DISCUSSAO", posvećena A. C. JOBIMU.

Sa ova dva banda, dobiva niz Porina i priznanja. Veliki utjecaj na njega ostavio je veliki B. PETROVIĆ sa čijim BP ALL STARS često nastupa u HR i inozemstvu. Tada nastupa i snima sa doajenima Hrvatske jazz glazbe kao što su M. MAVRIN, D. DIČIĆ, N. FRANGEŠ, te poneke internacionalne zvijezde - GEORGIE FAME, GEORGE MAKINTO, PRIMOŽ GRAŠIČ, HERMAN B. i dr.

Proteklih godina svira sa raznim pop i rock zvijezdama kao što su SONGKILERSI, SEVERINA VUČKOVIĆ, ZLATAN S. GIBONNI, GIULIANO, te nastupa na gotovo svim velikim televizijskim hrvatskim pop i jazz festivalima i manifestacijama.

Gotvo da nema glazbenika ili pjevača u HR sa kojim nije nastupao ili snimao. Neki od njih su MATIJA DEDIĆ, SAŠA NESTOROVIĆ, DAVOR KRIŽIĆ, GABI NOVAK, ARSEN DEDIĆ, ALAN BJELINSKI, ANTE GELO, MARKO KRIŽAN, SANDRA SAGENA, NENO BELAN, DADO TOPIĆ, TINA VUKOV, RADOJKA ŠVERKO, PUTOKAZI, RIVERS...

Već niz godina nastupa sa Riječkom operom, dramom i filharmonijom, te salonskim orkeastrom HNK I. PL. ZAJCA, u djelima kao što su "CARMINA BURANA", "JALTA JALTA", "KAROLINA RIJEČKA", "NUNSENSE" itd.

Trenutno aktivno nastupa sa DENIS RAZZ KVARTETOM i snima novi nosač zvuka sa AMERIČKO-HRVATSKIM LE; KAP QUARTETOM, u postavi JOE KAPLOVITZ klavir, LELA KAPLOVITZ vocal , DAMJAN GRBAC kontrabass i TONČI GRABUŠIĆ bubnjevi.

New Barikada logo made by Thomas Oliver

New Barikada logo made by Thomas Oliver







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -