Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2009

ROCK OTOČEC 2009
26.-28.06.2009. - Otočec ob Krki, Slovenija

Foto: Dragutin Matosevic
Rock Otočec 2009
26.-28.06.2009. - Otočec ob Krki, Slovenija

Rock Otočec - Raj na zemlji

Istorijat tradicionalnog slovenačkog muzičkog festivala Rock Otočec seže u daleku 1976. godinu. Ta manifestacija se oduvijek održavala na istinski idiličnoj lokaciji - kraj obala rijeke Krke, pored dvorca Otočec. Otročec ob Krki, njegovo je tačno geografsko određenje i nalazi se pored slovenskog grada Novo Mesto (na pola puta od Zagreba do Ljubljane). Ove godine festival Rock Otočec se održava od 26. do 28. juna 2009. godine.

Nastupiti na festivalu Rock Otočec uvijek je bilo pitanje prestiža i potvrda kvalitete za sve one koji su se predstavljali na njegovim pozornicama. Do sada je ovaj festival ugostio mnoga velika svjetska muzička imena poput: Fun Lovin Criminals, Living Colour, Asian Dub Foundation, Henry Rollins, Sham 69, Liquido, The Toasters, Stereo MCs, No Means No, Emil Bulls, Apocaliptyca i tako dalje. Naravno, na listi njegovih učesnika upisana su i mnoga poznata imena sa muzičke scene svih zemalja bivše Jugoslavije.

Foto: Dragutin Matosevic

Od onih koji će nastupiti u muzičkom dijelu festivala Rock Otočec 2009 izdvojio bih, kao najatraktivnija, ova imena: Tito & Tarantula (USA), Mala Suerte (F), Ferus Mustafov (MK), Prljavo Kazalište (HR), TBF (HR), Zabranjeno pušenje (BiH-HR), Vlado Kreslin & Band (SLO), Big Foot Mama (SLO), Zaklonišče Prepeva (SLO), Dan D (SLO)...

Da Rock Otočec nije samo festival velikih zvijezda, dokaz su učešća mnogobrojnih demo bendova koji tu priliku (i čast) zasluže na predtakmičenjima svake godine organizovanim u Sloveniji, Hrvatskoj, Austriji i Italiji. Prošle, 2008. godine, takvo takmičenje je, po prvi puta, bilo organizovano i u Bosni i Hercegovini. Priliku da se predstavi na glavnom stageu festivala Rock Otočec 2008 imala je (i na najbolji mogući način iskoristila) tuzlanska rock grupa Human. Stručna komisija sastavljena od tehničkog osoblja festivala (Festival Novo Mesto) i od organizatora festivala Rock Otočec, izabrala je grupu Human za najuspješniji demo bend tog festivala.

Foto: Dragutin Matosevic

Na ovom trodnevnom festivalu dešavanja se smjenjuju 24 sata dnevno. Otočec ob Krki jedva i da spava tih dana. Organizator za svoje posjetitelje uvijek obezbijedi bogat i raznovrstan program koji malo kome daje priliku za opuštanje. Pored odlične muzike, tu je bogata ponuda sportskih takmičenja sa prigodnim nagradama za posjetitelje, slikarske izložbe, jutarnja gimnastička razgibavanja, raznovrsne kreativne radionice, izbor miss mokre majice, izbor miss / mister blata, prikazivanje interesantnih filmova, mnogobrojne društvene igre, slikanje po tijelu i još mnogo toga.

Foto: Dragutin Matosevic

Pečat svakom od festivala i njegov zaštitini znak daje kupanje u blatu. Festival je cijelim svojim tokom i poprište mnogobrojnih fotografa, amatera i profesionalaca, koji svojim objektivima pokušavaju uhvatiti najljepše momente sa festivala, a organizator nagrađuje one sa najuspjeliljim fotografijama.

Foto: Dragutin Matosevic

Činjenica da su skoro sve ulaznice za festival rasprodaju i prije njegovog početka, govori dovoljno o njegovom značaju i atraktivnosti.

Vjeruje se da će i ovogodišnji festival Rock Otočec proteći u duhu njegovog opšteprihvačenog i mnogo puta potvrđenog mota - Raj na zemlj.

Foto: Dragutin Matosevic

Autor teksta i fotografija:

Dragutin Matošević
Tuzla, Bosna i Hercegovina
info@barikada.com

New Barikada logo made by Thomas Oliver

New Barikada logo made by Thomas Oliver







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -