Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2009

URBAN FEST OSIJEK 2009
Nastavak (prekinutog) programa festivala UFO 2009

Urban Fest Osijek 2009
02. - 04.07.2009. - Osijek, Hrvatska

UFO 2009. UZ OSJEČKO: nastavak programa festivala slijedi od 02. do 04. srpnja 2009. godine

Nepovoljni vremenski uvjeti pretprošlog vikenda onemogućili su sve posjetitelje Urban festa Osijek da uživaju u pregrštu odlične svirke neafirmiranih demo bandova i poznatih imena hrvatske glazbene scene na ovogodišnjem izdanju festivala UFO uz Osječko. Ako je suditi po komentarima posjetitelja te samih izvođača, dvorište bivšeg Disko kluba "Vega", te prostor Kluba "Mini teatar", pokazali su se kao izvrstan izbor za održavanje jednog od najvećih festivala demo bandova u regiji.

Nakon izvrsnog četvrtka te nastupa riječkog banda Let3, program rock / punk / metal stagea je nakratko odgođen zbog kiše dok su nastupi DJ-a i hip-hopera na electro stageu (Klub "Mini teatar") održani prema već utvrđenom rasporedu.

Agencija Noktua, kao organizator festivala, ovim putem najavljuje nastavak programa u dvorištu "Vege" sa sljedećim gostima: 02. srpnja (četvrtak) - TBF, 03. srpnja 2009. (petak) - Letu štuke (trenutno najpoznatiji sarajevski rock band) i 04. srpnja 2009. (subota) - poznati osječki bandovi. Ipak, najveće zvijezde festivala, natječajem odabrani demo bandovi koji nisu stigli pretprošli vikend svojom svirkom oduševiti Osječane i njihove goste, nastupit će prije headlinera i to s početkom u 21h.

RASPORED NASTUPA BANDOVA

četvrtak (02. srpnja 2009.)
gosti festivala : TBF

Luft (Zagreb) / Dosh Lee (Zagreb) / Perpetuum Mobile (Osijek) / Nomen (Osijek) / Potrošna Radna Snaga (Osijek)

petak (03. srpnja 2009.)
gosti festivala: Letu štuke

Koh (Karlovac) / Acaid (Rijeka) / Trn (Zagreb) / Suicide Bar (Zagreb) / Rounds (Osijek) /

subota (04. srpnja 2009.)

La Gusta Superior / Praxitens / Wasted Generation / Red Rusters / Even Steven

Galerije slika te sve ostale obavijesti možete naći na službenoj stranici festivala www.ufo.com.hr.

Do 21h ulaz na festival je slobodan za sve posjetitelje, nakon 21h ulaz se naplaćuje 20kn.

Za sve one koji vlakom dolaze u Osijek, Hrvatske željeznice su osigurale popust u iznosu od 40%. Popust se ostvaruje predočenjem pečata festivala na putničkoj karti, a isti se dobiva na info pultu u dvorištu Disko kluba "Vege".

Nadamo se da će i drugi dio Urban festa Osijek 2009. uz Osječko proteći u odličnim svirkama i vrhunskoj atmosferi kao što je to bio slučaj pretprošlog vikenda. Vidimo se na festivalu UFO uz Osječko!

LETU ŠTUKE

2004. - Grupa Letu štuke okuplja se u Sarajevu (Bosna i Hercegovina). Jezgro benda čine Dino Šaran (vokal, gitara) i Djani Pervan (bubnjevi, udaraljke). Njih dvojica snimaju demo za petnaestak pjesama čiji je autor Šaran. Pjesmu "Kao na zapad" zajednički potpisuju Šaran i Nedim Sinanovic, bivši član i jedan od utemeljitelja benda iz demo faze.

2005. - Štuke potpisuju ugovor sa izdavačkom kućom "Menart" (Hrvatska) i snimaju prvi album. Već pomenutom dvojcu priključuju se Samir Čeremida (bas), Dejan Pejaković (gitare) i Dušan Vranić (klavijature, synth, piano). Uz pomoc brojnih gostiju, u Pervanovoj produkciji album je sniman u Sarajevu, miksan u Nizozemskoj, te dovršen (ponovo) u Sarajevu. Pod imenom "Letu štuke" izlazi sredinom studenog. Izlazak albuma prate singl i video za pjesmu "Minimalizam".

2006. - Početkom godine bend mijenja postavu. Čeremida, Pejaković I Vranić odlaze, a njihova mjesta popunjavaju Boban Ćosić (klavijature), Dino Vatrenjak (gitare) i Dejan Ostojić (bas). Bend kreće sa koncertnim aktivnostima širom BiH i Hrvatske i postaju poznati u regiji. Album nailazi na odličan prijem i kod publike i kod kritike. Objavljuju i video za pjesmu "Sunce" (feat. Rundek Cargo Orkestar).

2007. - Godina počinje koncertno, a nastavlja snimanjem drugog albuma. U ljeto Štuke odlaze u Metslawier, selo na sjeveru Nizozemske i snimaju nove pjesme u studiju "Sing Sing". Šaran ponovo potpisuje sve pjesme (osim teksta "Poljubi je dok spava", feat. Remi Elemental), a producent je još jednom Djani Pervan. Bend zajednički potpisuje aranžmane. Krajem godine objavljuju video pjesme "Pero Papacoder" sa prvog albuma, i nastavljaju sa koncertima.

2008. - U proljeće na radio stanicama se pojavljuje "Tesla", najavni singl za novi album "Proteini i ugljikohidrati" (30.04.2009., Menart, Hayat). Uskoro singl prati i spot. Bend nastavlja sa svirkama,a aktualni singl je "Bella donna".

U nastavku Vam donosimo nekolicinu komentara samih izvođača prvog dijela ovogodišnjeg UFO-a: "Lijepi pozdrav, kao prvo, najljepše Vam se zahvaljujem ispred benda Why? što ste nam omogućili nastup na ovom festivalu. Budući da smo svirali na UFO Intro, naša očekivanja su uvelike nadmašena i bili smo impresionirani zvukom, pozornicom i rasvjetom, ljubaznošću organizatora, broju i reakcijom publike,te kompletnom večeri i bendovima. Ambijent je savršen, ozvučenje stvarno vrhunsko i prilike nastupati sa takvom opremom su vrlo rijetke i potrebno ih je što bolje iskoristiti naravno. Stvarno nemamo niti najmanju zamjerku na organizaciju, zvuk, organizatore, opremu i slično. Timing nastupa bendova je bio odličan i korektan, iako bi se možda moglo povećati vrijeme nastupa, ali u pola sata se može kvalitetno i energično predstaviti i reći svirkom ono što se i misli, tako da ni tu nemamo zamjerku. Od bendova koji su nastupali prijašnjih godina smo dobili dosta loših kritika na račun UFO-a, no ja osobno ne mogu potvrditi niti jednu kritiku na osnovu ovogodišnje organizacije i kompletnog festivala, niti mogu reći da nešto nije bilo dobro, jer je stvarno sve bilo u najboljem redu, gotovo savršeno. Mi smo iznimno zadovoljni, a nadam se i Vi.", Why

"Organizacija je bila OK, neki sitni propusti, ali je bilo OK... iduce godine ako bude ista ekipa to ce teci jako glatko, oprema je bila jako dobra, cak bolja nego i u nekim jacim klubovima u HR i festivalima koji se odrzavaju sto je za mene DJ-a veliki plus.", DJ Andy Boy/Bum Squad DJ

"Obzirom da sam prisustvovao jedino hip-hop večeri jedino i tu večer festivala mogu i prokomentirat. Po meni je sve bilo korektno i dobro organizirano. Kiša je doduše malo uništila ukupan dojam, ali po tom pitanju niste mogli ništa više. Jako dobro smo se proveli, smještaj koji nam je UFO priuštio je bio i više nego dobar. Još jednom se u ime cijele grupe High5 zahvaljujem na prilici i pozivu u Osijek!", High5

KONTAKT:

Ivana Marjanović, agencija Noktua
Europske avenije 6, 31000 Osijek
tel. 031 213 538, fax. 031 213 537, gsm. 091 421 1188
web. www.noktua.hr, www.ufo.com.hr, e-mail. ivana@noktua.hr

New Barikada logo made by Thomas Oliver

New Barikada logo made by Thomas Oliver







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -