Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2009
ANALENA
Inconstantinopolis

Analena
"Inconstantinopolis" (Moonlee Records, 2009)

ANALENA (HR / SLO) - Inconstantinopolis (www.analena.org - www.myspace.com/analena)

Bez brige, vječna vatra nezavisnog izdavaštva još uvijek gori! Potpirite ju i vi na vašem gramofonu novom pločom benda ANALENA, dvosmislenog naslova - "Inconstantinopolis". U eri korporacija i svakakvih društveno-korporativnih mreža, ANALENA predstavlja svetkovinu DIY (do-it-yourself) etike, aktivizma, nezavisnosti i samoinicijative. Dulje od desetljeća na underground sceni, ANALENA i dalje neometano inzistira u DIY aktivizmu. Ne pokleknuvši pod pritiskom potrošačkog društva, ovaj bend još uvijek odlikuje stvaralački DIY elan: u organiziranju koncerata, snimanju glazbenog materijala, te izdavanju, promociji i distribuciji preko "obiteljske" izdavačke kuće Moonlee Records.

Nakon sanjivog prvijenca "Arhythmetics", split-avanture "It's Never To Late To Split Up" (s austrijskim Sensual Love), pet godina nakon "dugometražnog" "Carbon Based", te poslije sitnih "kadrovskih promjena", kvartet razapet između Zagreba i Ljubljane, ANALENA, snimio je i objavio pravu eksploziju energije i emocija. Album "Inconstantinopolis", ANALENA je snimila sama, pod snimateljskom palicom gitarista Mije, u "domaćem" studiju "Kozmo". Pred albumom koji poput goruće baklje sjajno nastavlja diskografsku priču benda zanijemio je i sam Mr. Moonlee, pa je iznenađeno mogao izustiti samo: "Kao vatra!"

Uzmite si vremena i slobode! Ne rasipajte svoje zdravlje i pazite na svoje glave! Neka vas ne zavedu zbunjujuće kovanice novog doba, koje sežu od postpunka i indie power popa preko galaksije buke do rocka i hardcorea. At The Drive-In, Red Monkey, Life But How To Life It, Yaphet Kotto, Submission Hold, Hole, dEUS, Envy, Pretty Girls Makes Graves neke su od asocijacija utjecaja koji se pripisuju ANALENI. Samo, zašto bi bilo važno povući paralelu? Mislite li da ANALENA svira zato da bi mogla biti uspoređivana? Griješite! ANALENA želi nešto drugo, želi istražiti nove svjetove, razmišljati i maštati o nepoznatom. Zbog toga je ANALENU teško staviti u kalup i jednim mahom definirati njenu poetiku, no to ne znači da je ista razbijena u tisuće komadića. Naprotiv, ANALENA je i na novom albumu, Inconstantinopolis, vrlo kompaktna i uravnotežena.

ANALENA nije jedna od mnogih, već jedna i jedina; zvučna fantazija koja se beskompromisno prelijeva od početka da kraja ploče i razbuktava vašu i našu maštu. Stoga, krenite na putovanje kroz "Inconstantinopolis". Prepustite se žestokom vrištanju pjevačice Ane, discipliniranom ali oštrom gitarskom rezanju, masnom zvuku bas gitare i fokusiranim udarcima bubnja. Otkrijte i istražujte prikrivene melodije te lucidno ispreplitanje i vragolije gitara. Prepustite se gustom, ali harmoničnom spletu strastvene žestine i atmosferičnosti, beskompromisnosti i sanjivosti, preciznosti i kaotičnosti, razigranosti i napetosti.

ANALENA nije zaspala na lovorikama. Ostala je ANALENA, neustrasiva i bezkompromisna, i kao takva, s jasnom vizijom, ide hrabro i nadahnuto naprijed. To je u danasnjim inkonstantnim, oprostite, nestalnim vremenima neprocjenjivo!

ANALENA (HR / SLO) - Inconstantinopolis - Track listing: 01. 108: Cedar Calling Down / 02. Comic Relief / 03. Valley of Things / 04. Off With My Head / 05. Horror Vacui / 06. Inconstantinopolis / 07. City of Sunday Afternoons / 08. Life In Exclamation Marks / 09. Heads or Tails / 10. Seven Cakes of Toilet Soap: An Alternative Ending

Moonlee Records, Krizevniska 5, 1000 Ljubljana, Slovenia - moonlee@moonleerecords.com - www.moonleerecords.com









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -