Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2010
DORF 2010
Press release 2

DORF 2010
Press release 2

DORF '10 - DETALJI OFF DORF 2010 PROGRAMA

Festival dokumentarnog rock filma - DORF '10 - održati će se, po prvi put istovremeno, u 3 grada: od 04. do 07. ožujka 2010. godine i to u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" u Vinkovcima, u "Dokukinu Croatia" u Zagrebu, te u "Art-kinu Croatia" u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazan 21 dokumentarni glazbeni film, iz 8 zemalja. Osim filmova, u bogatom popratnom programu, posjetitelji će imati priliku vidjeti zanimljive stripove skupine Emisija emocija, izložbu koncertnih fotografija portala Muzika.hr, brojne koncerte i promocije knjiga...

Emisija emocija je neformalna strip družina koju čine Dunja Janković (Mali Lošinj, Portland), Irena Jukić-Pranjić (Bjelovar), Matija Pisačić (Sesvete) i Damir Steinfl (Opatija), usmjerena isključivo prema originalnom autorskom stripu. Već godinama poznati strip zaljubljenicima, priredit će izložbu u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" u Vinkovcima i predstaviti svoje noviije radove. "Gužvu" će iskoristiti i Damir Steinfl, koji će tom prilikom predstaviti svoju najnoviju zbirku ilustracija pod nazivom "Šala". U Rijeci će svoje koncertne fotografije izložbom "Vidi Muziku" predstaviti ekipa s portala Muzika.hr.

U subotu, 07.03.2010. godine, u Vinkovcima će nastupiti Darko Rundek sa Cargo Orkestrom, u "Vanilla clubu". Prvo vinkovačko predstavljanje legendarnog autora, frontmena nikad prežaljenih Haustora i kultne ličnosti Novog vala, pravi je kulturni događaj i prilika za brojne obožavatelje da uživo poslušaju brojna remek-djela kojima je Rundek zadužio hrvatsku pop-glazbu ("Ena", "Apokalipso", "Uzalud pitaš"...). Uzbudljivi nastupi na najvećim evropskim festivalima, impresivna diskografija i originalna nova faza u Rundekovom stvaralaštvu, svrstavaju ovaj nastup u jedan od najiščekivanijih koncerata u zadnje vrijeme u Vinkovcima. Prilikom boravka Darka Rundeka u Vinkovcima, bit će organizirana i promocija zbirke "Uhovid", drugog izdanja zbirke pjesama Darka Rundeka, objavljene 2009. u izdanju kuće "Durieux" iz Zagreba.

Na otvorenju DORF-a 2010 u Vinkovcima, poslije projekcije filma Juliena Templea "Oil City Confidential", o Dr. Feelgood, u vinkovačkom Caffe baru "Marabu", goste će zabaviti DJ Igor Mirković, direktor Motovun film festivala i autor ponajboljih hrvatskih dokumentarnih filmova ("Sretno dijete", "Orbanići unplugged", "Novo, novo vrijeme"). Dan poslije, u petak, 05.03.201. godine, na istom mjestu nastupa DJ M.I.L.E. iz teama "Groodanje".

Gosti u Rijeci će 06.03.2010. godine, u "Molekuli", imati priliku pogledati nastup sjajnog noise-rock sastava Mandelbrot Set, koji će tom prilikom promovirati svoj novi album.

U Zagrebu će se u predvorju "Dokukina Croatia" posjetiteljima akustičnim nastupom predstaviti Olovni ples i Roberto Vodanović, onima koji prate sve zanimljiviju hrvatsku lo-fi scenu poznatiji kao Čopor.

Posebno priznanje, Festival DORF će dodijeliti Peteru Braatzu, autoru iz Njemačke, za dosadašnji rad i sjajne underground filmove koje je snimio. Peter Braatz je surađivao s velikanima svjetske kinematografije (David Lynch, Wim Wenders...) i autor je nekih od najzanimljivijih dokumentarnih glazbenih filmova u povijesti žanra. Posjetitelji DORF-a imat će priliku pogledati 3 njegova filma (o Sex Pistols, Lee Scratch Perryju i Damo Suzukiju).

Gost festivala bit će i David Kleijwegt, iz Nizozemske, koji će predstaviti svoja 2 posljednja filma: "Eternal Children" i "Low - You may need a murderer". David je jedan od producenata i autora kultne nizozemske serije dokumentarnih glazbenih filmova "Lola Da Musica", koja je na neki način anticipirala evropsku produkciju glazbenih dokumentaraca.

Vinkovačka televizija, glavni medijski pokrovitelj festivala, snimat će i svakodnevno emitirati festivalske kronike.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF '10 - organizira Udruga ljubitelja filma "Rare" iz Vinkovaca, u suradnji sa "Restart" iz Zagreba i Udrugom "Amandla" iz Rijeke.

Više detalja o cijeni ulaznica, kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja, te o ostalim pojedinostima, uskoro potražite na službenoj stranici Festivala - web link - www.dorf-vk.com .

Autor priloga:
Toni Šarić
Vinkovci, Hrvatska
tonisaric@inet.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -