Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2010
IVAN MIHALJEVIĆ & SIDE EFFECTS
CD "Destination Unknown"

Ivan Mihaljević & Side Effects
"Destination Unknown" (SG Records, 2010)

Album Destination Unknown
Izdavač SG Records
Datum izlaska 2010.
Ocjena albuma
Popis pjesama
1. Instant Star (Add Water) ; 2. The Curse ; 3. Choosh Pies (Instrumental) ; 4. Post-apocalyptic Images ; 5. Dreamscapes (Instrumental) ; 6. Shadows ; 7. The Pirate Song (Instrumental) ; 8. Sorry Pt. I (Instrumental) ; 9. Your Plane Flew Away ; 10. Sorry Pt. II ; 11. Hollow Wish .
Foto: Dragutin Matosevic
Ivan Mihaljević na stageu festivala Rock Otočec 2008.

Ivan Mihaljević & Side Effects - Band

Ivan Mihaljević je mladi gitarista, pjevač i kompozitor iz Hrvatske. Njegova muzička karijera obuhvata rad na solističkim projektima, a i stalni je član jednog od najpoznatijih hrvatskih hard rock (heavy rock) bendova, Hard Time. Već njegov debut sa bendom Hard Time, na najvećem evropskom heavy metal festivalu, "Waken Open Air", 2005. godine, zbio se kada mu je bilo tek 18 godina i nagovijestilo je da na njega treba obratiti punu pažnju. Velika očekivanja, Ivan Mihaljević je u potpunosti i ispunio. Već 2008. godine, objavom njegovog solističkog albuma "Sandcastle", startala je i njegova solo karijera. Iste godine, svirao je kao support na koncertu Paul Gilberta u Hrvatskoj. Svirao je na stageu i sa Les Paulom, u "Iridium Jazz Clubu" u New Yorku. Tokom 2009. godine Ivan je imao nekoliko TV i radiijskih pojavljivanja u Hrvatskoj, uključujući i nastupe uživo i interviewe. Drugi solistički album Ivana Mihaljevića, "Destination Unknown", snimljen je uz pratnju njegovog pratećeg benda Side Effects (Majkl Jagunić - bass gitara ; Alen Frljak - bubnjevi, perkusije), uz nekoliko gostujućih muzičara.

Web linkovi: www.ivanmihaljevic.com / www.sgrecords.it .

Ivan Mihaljević - Destination Unknown

Ivan Mihaljević se svojim drugim solističkim albumom, "Destination Unknown" (SG Records, 2010.), predstavio kao uspješan gitarista, pjevač i kompozitor. Pjesme su ispjevane na engleskom jeziku. To im svakako olakšava internacionalno predstavljanje (što i nije zanemarivo u ovo vrijeme opće globalizacije). Album sadrži 11 kompozicija, od kojih su polovina bržeg, a polovina lakšeg ritma (od tog broja 3 su instrumentala)I Sve tekstove i muziku, osim kompozicije "Hollow Wish" (gdje autorstvo dijele Alen Frljak i Ivan Mihaljević), potpisuje Ivan Mihaljević.

Prevagu nad zvučnom slikom, očekivano, ima gitara. Za pozdraviti je da cilj cijelog projekta nije bio dokazivanje Ivanovih superiornih i neospornih kvaliteta u vladanju tim instrumentom. Njegovo sviranje je potpuno u funkciji kompozicije, a podjednak značaj dat je i vokalnom izražavanju, koje ne zaostaju za instrumentalnim. To i nije bio težak zadatak za ovako svestranog muzičara.

Album ima nekoliko kompozicija koje imaju laku prevagu nad ostalim, ali s obzirom na različite ukuse, svako će zavoljeti neku drugu od kompozicija ponuđenih na ovom albumu, što i dokazuje njegovu "širinu". Produkcija je neusiljena, sve je zvučno kristalno jasno i dobro je da su u projkat uključeni mnogi gostujući muzičari (Brett Garsed, John Denner, Phil Hilborne, Marko Osmanović, Igor Tatarević, Danko Krznarić, Josip Mihaljević), što je obogatilo cijeli ovaj projekat. Prateći bend, Side Effects (Majkl Jogunić i Alen Frljak), ne treba to naročito ni isticati, na visini je svog zadatka i Ivanu Mihaljeviću daje punu podršku. Booklet je čitljiv, informativan i nema mu mnogo zamjerki.

Neosoprno, preporučujem album "Destination Unknown", svim ljubiteljima dobre muzike, a naročito onima koji su imali prilke svjedočiti Ivanovim nezaboravnim nastupima uživo. Onima koji za ovog mladog momka čuju po prvi puta poručujem - obratite pažnju na njega, Ivan je to zavrijedio. Usprkos tvrdnji iz naslova ovog albuma, dobro je poznata putanja mladog Ivana - to je sami vrh (unutar muzičkog pravca koji Ivan preferira), prvo hrvatske muzičke scene, a potom i mnogo šire. Samo nebo i Ivanova istrajnost, vjera u sebe, moguće su granice.

Foto: Dragutin Matosevic
IVAN MIHALJEVIĆ & SIDE EFFECTS - The Pirate Song (Guitar Idol 2009 Final Heat)

Autor recenzije:
Dragutin Matošević
Tuzla, Bosna i Hercegovina
info@barikada.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -