Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Zbogom Brus Li
Aktivnosti i Biografija
Novi Sad, SCG


Z
B
O
G
O
M
B
R
U
S
L
I
Z
B
O
G
O
M
B
R
U
S

L
I

Od starih clanova novosadske postave Zbogom Brus Li ostali su Slavko Matic - "Shaka Zuluf" i Branislav "Zoao" Smook-Won-Do Foo - gitara. Ritam sekcija je podmladjena i potpuno nova, tu je novi clan koji svira tamburicu. Novi bubnjar je Mar-Tao, dakle - prvi zenski clan benda, a elektricna gitara je zamenjena kontrabasom koji svira covek koji se dok svira u grupi Zbogom Brus Li odaziva na umjetnicko ime Kosta Bas. Tu je i pomenuti novi tamburas - Shao Pe Lin. Nastup na Evropskom kosarkaskom prvenstvu bila je idealna prilika za come back, jer se sviralo na otvorenom, na centralnom gradskom trgu Novog Sada zvanom Mileticev trg. Prisutan je bio veliki broj kosarkaskih fanova i usputnih prolaznika. Clanovi grupe su se pomalo pribijavali ovog nastupa jer je proslo dosta vremena od njihovog zadnjeg nastupa (preciznije receno - pet godina), malo su se iskljucili iz muzickih tokova, medjutim, nastup je prosao izvanredno dobro uverivs clanove grupe da i dalje imaju sta pokazati i poruciti.

Z
B
O
G
O
M
B
R
U
S
L
I
Z
B
O
G
O
M
B
R
U
S

L
I

Sljedeci nastupi su im 9. i 10. decembra 2005. godine, u podrumu Kluba London u Novom Sadu. Posto je taj prostor predvidjen za nekih maksimum 150 ljudi, cijeni se da su neophodne dvije veceri kako bi svi zainteresovani mogli vidjeti i cuti nove Zbogom Brus Li.

Z
B
O
G
O
M
B
R
U
S
L
I
Z
B
O
G
O
M
B
R
U
S

L
I

Negdje u januaru 2006. godine, trebao bi se snimiti demo album u studiju Radio Novog Sada. Za sada su poznate tri pjesme. Dvije su autorske i naslovi su im - "Brod ludaka" i "Nemoj da se uprimitivis", treca je tvrdja obrada vojvodjanskog tradicionala "Nema lepse devojke (Ladi ladi lom)", a cetvrta ce najvjerovatnije biti ska obrada, takodje vojvodjanskog tradicionala, "Ta tvoja suknja mala". "Sve nakon toga jos uvijek je neizvjesno", porucio je za web site Barikada, frontman benda - Slavko Matic.

Kratka biografija benda Zbogom Brus Li

Ove, 2005. godine, slavi se trinaestogodisnjica postojanja benda. Do sada je bilo preko stotinu nastupa, sto mozda i nije mnogo, ali takva su vremena bila (a sada su jos i gora). Znacajniji nastupi: ucesca na Koncertima godine u Novom Sadu (1996, 1997,1998, 2000), dva koncerta u Budimpesti i ucesce na niz festivala u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu, Mladenovcu, Belom Manastiru, na brojnim sremskim svinjokoljima.

Nedovoljna koncertna aktivnost kompenzovala se brojnim nastupima na TV-u, radiju i drugim medijima, i vecim brojem video spotova. Narocito iskustvo bilo je glumacko i muzicko ucesce clanova benda u filmu Zelimira Zilnika - "Marble Ass", zajedno sa kolegama iz prostorije za vezbanje, clanovima benda "Love Hunters".

Diskografija benda Zbogom Brus Li sastoji se od nekolicine kompilacija domacih i stranih bendova - za nase i inostrano trziste (Francuska, Amerika, Madjarska, Hrvatska), i tri albuma: prvi - "Penk Punk Pink Pank Ponk", 1995. godina, ("Music Yuser", NS i reizdanje "L.V.O. Records", Beograd) - a postoji i trece - piratsko izdanje. Drugi album se pojavio 1997. godine na CD-u i kaseti pod nazivom "Zlobro" (izdavacka kuca "Tarcus" iz Zrenjanina). Poslednje izdanje grupe je iz 1999. godine. U pitanju je projekat muzike za decu pod nazivom ''Vau Vau Rok''. Kompozicije gospodina Dusana Radaka, bend je uradio u pank rok aranzmanima i izdao uz pomoc Zmajevih decijih igara.

Glavna obelezja zivog nastupa grupe Zbogom Brus Li su: sarolika odeca i obuca pozajmljena iz garderobe Srpskog Narodnog pozorista iz Novog sada, iz ormara naąih roditelja i njihovih roditelja, kao i ponovno kombinovanje sopstvenim odevnih predmeta koriscenih poslednji put pre najmanje deset godina. Na vecim koncertima prati nas i pozorisna trupa "Crna rupa", Tamburaski orkestar ''Pijane noci'' i duvacka sekcija (truba, trombon, sax). Gotovo od starta, grupa radi u sastavu: Slavko "Saka Zuluf" - vokal, Smuk Fu - gitare, Jovandeka Li Metalika - bas i Boban Li - bubnjevi. 1998. godine, TV NS je snimila video materijal o grupi u trajanju od 45 minuta, koji je gotovo kompletan nestao u bombardovanju zgrade Televizije .

Nakon petooktobarskih "promena", bend je gotovo prestao sa radom jer je to postalo besmisleno. Scena je potonula, medijska podrska novih medija potpuno je izostala, a obe scene (i mainstream i alternativnu) preplavili su neki drugi, vise vestacki zvuci. Mi nismo hteli da se nerviramo i uzalud njakamo, vec da probamo da uzivamo u zivotu bez politike i materijalizma, pa je jedino resenje bilo da poput Volta Diznija zamrznemo nase aktivnosti.

Kako su nam u medjuvremenu, licna iskustva i lokalna, kao i globalna drustvena desavanja pomogla da izbrusimo i zaokruzimo nasu anarhisticnu filozofiju, ponovo se javio smisao za delovanjem. U pripremi je novi materijal. Dalje ambicije se krecu u pravcu spajanja gitarskog i tamburaskog zvuka, te uvodjenje begesa umesto elektricnog basa.

Sa poątovanjem: Slavko Matic (slavko@psok.org.yu)








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -