Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

BOOGALOO OPEN AIR
Rock Club Boogaloo, Zagreb
09.07.2005.

ROCK CLUB SUBOTOM - 09.07.2005. od 15 do 04h
BOOGALOO OPEN AIR

Potvrdjeni su svi izvodjaci najveceg koncerta u srcu grada Zagreba. Boogaloo Open Air ugostit ce cak 15 sjajnih bandova u trajanju od punih 13 sati na tri razlicita koncertna prostora – terasi, klubu i baru. Veliki open air koncert zapocet ce u 15 sati na otvorenoj terasi kluba, nakon 23 sata preselit ce se na veliku binu unutar kluba i na malu binu u Boogaloo baru. Uz puno raznih glazbenih stilova od rocka, popa, hip-hopa, funka, countryja i hard rocka, te uz vrhunsku tehnicku opremu koncerta sa velikim razglasom, rasvjetom, video zidovima ne sumnjamo da ce ovakav atraktivan program zasigurno donijeti dogadjaj za koji ce se traziti ulaznica vise i o kome ce se jos dugo pricati. Rock klub Boogaloo je u svom kratkom radu (od 15. sijecnja 2005.) uspio ugostiti velik broj znacajnih izvodjaca, pa je tako i za zavrsetak prve sezone sakupljena prvoklasna ekipa. Evo i detalja o izvodjacima:

PSIHOMODO POP - Nakon fantasticnog rock'n'roll spektakla, Psihomodo popa u punoj dvorani Doma Sportova u Zagrebu, band nastavlja sa velikom hrvatskom turnejom u sklopu promocije svog novog, desetog albuma "Plastic Fantastic" s kojim se Psihomodo pop vratio u sam vrh hrvatske rock scene i s kojeg su do sada skinuta dva vrlo uspjesna singlea - video spota - "Linoleum Boy" i "Daj Mi Pusu". Ovo je zadnja prilika da se Gobca i ekipu vidi ove godine u Zagrebu, a oni su za svoj nastup na Boogaloo Open Airu pripremili presjek najboljih stvari iz cijele karijere i to u novim nabrijanim i zestokim aranzmanima. Psihomodo su vec odavno medju legendama rock'n'rolla ovih prostora, a u to ce nas uvjeriti i svojim prvim nastupom u Boogaloou.

ZABRANJENO PUSENJE – Iako su Zabranjeno Pusenje zavrsili svoju maratonsku turneju "Bog vozi Mercedes" sa velikim koncertom u Boogaloou i posvetili se snimanju novog albuma i radu na muzici za film "Krovni talas", rezisera Jasmina Durakovića (u kojem se cak pojavljuju i kao glumci), odlucili su prekinuti rad u studiju kako bi se pojavili na Boogaloo Open Airu jer je bas taj zavrsni koncert turneje na istom mjestu 05.03. 2005. godine bio trijumfalan i jedan od najposjecenijih u kratkom radu Rock cluba Boogaloo. Sejo Sexon i ekipa spremili su za svoje pojavljivanje u Zagrebu najbolje od najboljeg, a obecavaju, uz stare hitove i premijerno izvodjenje neke od novih pjesme sa nadolazeceg albuma "Hodi da ti ciko nesto da".

GUSTAFI – Legendarni Istrijani su vrlo rado vidjeni gosti u Zagrebu, a njihove "stale" (kako oni sami nazivaju svoje koncertne happeninge) su svaki puta izvor sjajne zabave. Njihova tex mex istarsko cakavska veselica ovaj puta ima i jedan novitet jer su Gustafi upravo u studiju snimili novi single. Edi i mnogobrojna ekipa obecavaju svima na Boogaloo Open Airu jos jedan u nizu svojih legendarnih koncerata, a kako im je ovo prvi nastup u Boogaloou, ocekuje se da daju sve od sebe.

VLADA DIVLJAN i NEVLADINA ORGANIZACIJA – "Vjecni decko" Vlada Divljan, ima sa Zagrebom sentimentalnu vezu – tako ga tu uvijek rado ugostimo, kako iz vremena Idola, suradnje sa grupom Le Cinema, gostovanja sa njegovim All Stars Bandom ili solo pojavljivanja kao gosta na koncertima. Nakon nedavnog gostovanja u "Retromaniji", Vlada je odlucio sa svojim novim bandom "Nevladina organizacija" odrzati premijerni nastup na Boogaloo Open Airu. Sprema se red svih njegovih velikih hitova sa naglaskom na Idole i izvrsna svirka novog prateceg banda.

ELEMENTAL – Hip-hop band Elemental svojim je trecim albumom, "Male stvari", i najvecim ovogodisnjim hitom "Romantika", prekoracio uske okvire stila i presao u prvu ligu izvodjaca koji pune svaki prostor gdje god da zasviraju. Predvodjeni sjajnim vokalom neponovljive Remi (Zlatna kugla za najbolju pjevacicu godine) oni ce se predstaviti izvrsnom zivom svirkom svog sedmoclanog sastava. Nakon izvrsnih nastupa u zagrebackim klubovima ovo ce biti prva svirka Elementala u Boogaloou.

VATRA – Mladi Viroviticani su sa svojim trecim albumom, "Prekid programa", prosvirali Hrvatsku uzduz i poprijeko i izrasli su u jedan od najboljih live bandova na ovim prostorima. To ce dokazati i svojim nastupom na Boogaloo Open Airu, gdje su prije nepuna tri mjeseca odsvirali svoj prvi veliki zagrebacki koncert. Njihovi singleovi redovito zauzimaju prva mjesta domacih top lista tako da ce ovaj nastup biti svojevrstan best of njihove karijere, a novi zesci aranzmani predstavljaju ih kao punokrvni rock band.

FALI V – Upravo je izasao drugi, dugo ocekivani album dubrovacko – zagrebackog banda Fali V - "Blud" i donio im dobre kritike i sjajan prijem publike na promotivnim svirkama. Novi pjevac, nove stvari, novi bubnjar, jos bolja svirka i vesela plesna mjesavina funkyja, hip hopa, rocka i reggaea garantiraju sjajnu zabavu. Ovo ce im biti prvo pojavljivanje pred velikim brojem zagrebacke publike i "vatreno krstenje" njihovog novog albuma.

HARD TIME – Doajeni hard rock zvuka u Hrvatskoj, Hard Time, upravo su zavrsili snimanje svog treceg albuma i vracaju se iz faze mirovanja u aktivni rock zivot. Kako bi povratak bio na velika vrata, tako nakon nastupa na Boogaloo Open Airu, krecu na najveci hard & heavy festival u Europi – Wacken Open Air, gdje ce se potruditi opravdati poziv organizatora i pokazati sto znaju pred 50-tak tisuca ljubitelja zestoke glazbe koji se tamo svake godine okupe. Na Boogaloo Open Airu ce nakon dugo vremena zasvirati u Zagrebu i predstaviti i poneku novu pjesmu sa nadolazeceg albuma, "Hard street rock'n'roll", koji izlazi na jesen 2005. godine.

ELEKTROBUDA - Band ElektroBuda sakuplja clanove bivsih Majki i Kojota. Rock'n'roll koji ovaj band svira moci cemo na jesen cuti na njihovom albumu prvijencu, a kako funkcionira veza Vinkovci, Cakovec, Zagreb, Rijeka, mozete provjeriti na njihovom nastupu na Boogaloo Open Airu. Zoki i Kilmister iz Majki, Alen i Bobo iz Kojota, uz Danka iz Kote G4, garantiraju pravu rock zabavu.

EMIR & FROZEN CAMELS – E&FC su band koji rijetko nastupa u Zagrebu, pa ce ovo biti prilika njihovim fanovima da ih vide i cuju u novoj postavi. Nakon suradnje sa basistom legendarnih AC / DC, Cliff Wiliamsom, Emir i njegova zagrebacko-zadarska ekipa koncertiraju najviąe po BiH promovirajuci vrlo uspjesni album "Znam". Njihov prepoznatljiv pop rock zvuk garantira sjajnu zabavu.

FLYER – Mladi zagrebacki band Flyer je jedno od najugodnijih iznenadjenja hrvatske glazbene scene. Njihov veseli pop rock zvuk i cak tri hita - "Stanica prema suncu", "Zelim najvise" i suradnja sa Josipom Lisac, "O jednoj mladosti", doveli su ih na prva mjesta top lista Otvorenog i Zagrebačkog radija, te ih doveli pod okrilje Croatia Records. Svoju popularnost i kvalitetu potvrdili su i osvajanjem Zlatne Koogle za nadu godine, a sa cak tri zenska vokala, osvojili su i srca publike.

TRANZISTOR – Decki iz Dubrave su na pravom putu da postanu ono sto su Prljavo Kazaliste bili na pocetku svoje karijere – pravi rock band. Veza sa Kazalistem nije samo u mjestu radnje, vec i u tome da se na njihovom prvom singlu, "Jedno znam", kao gost na vokalu pojavljuje legendarni Davorin Bogovic. Ovaj mladi i uigrani band sa takvom lakocom svira i stvara pjesme da je objavljivanje albuma samo stvar dana, kao i njihova sira popularnost.

PICKSIEBNER – Jedan od najveselijih i najoriginalnijih zagrebackih bandova zove se Picksiebner. Svoju glazbu nazivaju hard – country, sto je i najblize opisu veselice koju ovi decki priredjuju. Svoj status klupske atrakcije potvrdjuju sa prepunim prostorima gdje god se pojave. Evo prilike da ih cuje i siri krug ljudi.

BLUES MACHINE – Kada cuju Blues Machine, posjetitelji klubova misle da im je sjajnu svirku priredio neki americki band. Iako je njihov basista stvarno Amerikanac, to samo govori o vrhunskoj svirci na tragu Steve Ray Vaughana koju ovi zestoki decki ispaljuju. Gitaristicki blues rock kakav se na ovim prostorima rijetko cuje.

POBJEDNICI "idemo" FESTIVALA – Band koji će imati priliku otvoriti ovogodisnji Boogaloo Open Air biti ce pobjednik "idemo" demo festivala koji se odrzava tjedan dana ranije u klubu Boogaloo i tako dobiti priliku da pokaze sto zna u drustvu "pravih" bandova. Tko ce to biti saznat cemo uskoro!?

Javlja: Gordan Penava Piąta, Zagreb, Hrvatska
gpenava@hgu.hr

 








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -