Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

HUMAN
Tuzla, Bosna i Hercegovina
Aktivnosti






Human
Aktivnosti

Band Human, pri kraju je snimanja svog prvjenca. Kao projekat, Human je prvenstveno nastao transformacijom banda Dugi Put. Band vec dvije godine radi na autorskom planu i to u sastavu: Celo, Totija i Franci. U medjuvremenu, pomenuti clanovi su uglavnom nastupali u lokalnim okvirima fokusirajuci se na autorski rad i orginalni identitet. Pjesme za novi album radjene su kod Benke Marijanovica. Na prvjencu ce se naci jedanaest pjesama od kojih ce dvije biti na engleskom jeziku.

Ovo sto radi band Human bitno se razlikuje od onoga sto je radio band Dugi Put, ali i dalje sve ostaje u granicama afirmativnog ROCK pravca. Pjesme su zestoke, sa angazovanim tekstovima i prepoznatljivim rifovima, ali ne konvencionalno i ne pro-balkanski, uostalom to ce se uskoro moci i cuti.





Ovog ljeta band HUMAN je vise nego inace angazovan na prostoru BiH i R Hrvatske, sto je i jedan od uvoda za promociju prvog albuma banda pod ovim imenom i u ovom sastavu. Neki od naslova koji ce se pojaviti na albumu su: EPILOG, PONOVO IZ POCETKA, SRETAN KAO DIJETE, PAD SA LITICE, GHETTO ...

HUMAN apeluje na slusaoce bilo kojeg pravca - SLUSAJTE PJESME, MUZIKU I TEKST. Slusajte nove Bandove. Ljudi imaju sta reci. Human nije festivalski Band, Human nije Band novog vala, ili nove Sarajevske skole, Tuzlanske muzicke scene ili bilo kojeg pateticnog klisea. HUMAN postuje i gaji retro rock standarde, ali se autorski i stilski potpuno izdvaja i trebate ga cuti.

Human: any individual of the genius Homo; especially a member of the species Homo sapiens.
A person esp. as distinguished from other animals or representing the human species.

Human je glasan i snazan, zvijer a nevin, covijek a grijesnik, prokletstvo i spokoj, pocetak i kraj, i sudnji dan je covjeku pisan, zelja i usud, prognan iz raja, graditelj sjaja, obnazen jadan, vlasti gladan, Bogu drag, sa djavolom prisan, lovac na ljubav, potrosac duse, nikada dosta ni vode ni suse, beskrupulozan borac za pravdu, milosrdje nudi na dlanu, ne ostaje duzan covjecanstvu, ne mari ako prelije casu, dobro se snalazi u zlatu i blatu, uziva u savremenom alatu, kojim vrijedno grobnicu svoju kopa, a u zelji da vjecno traje!

Jedan u nizu narednih koncerata je i koncert dogovoren za 01.07.2006. godine, u Klubu Palma - Doma mladih u Tuzli. Human ce svirati u navedenom sastavu. Koncert ce biti zabiljezen i kao video zapis, a citavu festu ce uvelicati gosti, a to su: Tanja Popov, Amel Sadikovic Lepi, Irina Kapetanovic. Pomenuti koncert nije promocija niti bilo sto pompezno. Ovo ce biti samo dobar i vrlo zabavan nastup jednog tuzlanskog banda.

Vlasnici multimedijalnog CD-a "Tuzlanska muzicka scena 2005" imaju priliku cuti band Human kroz pjesme: "Epilog", "Marihuana" i "Nema vise vremena".

Kontakt:

celo669@hotmail.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -