Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

LIVIO MOROSIN
Najava nastupa u SKC-u u Beogradu
21. septembar 2006.

Livio Morosin u SKC-u
SKC, Beograd, Srbija - 21.09.2006.

Muzicka biografija Livija Morosina je zivopisna prica iz Istre: od alter-rock benda Gustafi i njegovi dobri duhovi krajem 80-ih, preko komercijalno ultrauspesne saradnje sa Alenom Vitasovicem 1993. godine, do albuma "Orihi Orihi" sa Radetom Serbedzijom pre cetiri godine.

Livio Morosin je jedan od najboljih hrvatskih autora pop-rock i etno muzike. Svoju karijeru zapoceo je 1980. godine sa grupom Gustaph i njegovi dobri duhovi u kojoj je delovao sve do 1990. godine.

Godine 1993., u saradnji sa Alenom Vitasovicem, izdaje singl "Ja ne moren bez nje" koji postize ogroman uspeh, a vec sledece godine izlazi album "Gusti su gusti", ponovo u saradnji sa Vitasovicem, koji je prodat u vise od 70.000 primeraka. Zagrebacki kriticar Aleksandar Dragas, nekadnji rock kriticar Ritma, smatra da je to, uprsko razilasku, ostala jedna od najkomercijalnijih i najlepcih prica hrvatske diskografije 90-tih.

Sa grupom Anelidi 1996. izdaje album "I Anelidi su bili crnci". Hit singl s tog albuma je "Tri narance".

Tri godine kasnije u saradnji sa etnomuzikologom Dariom Marusicem izdaje album "Bura tramuntana" koji je potom nagradjen Porinom, najznacajnijom hrvatskom muzickom nagradom, u kategoriji najboljeg albuma etno muzike.

O dobrom duhu Livija Morosina, Serbedzija je tom prilikom rekao: "Sjedio sam u jednoj ostariji u Vodnjanu i pio crno vino. Otkrivao sam ove istarske gradice i ljude u njima. Osjecao sam se kao poznati stranac na ovim prostorima - kao u vesternu. Onda se iz druge prostorije pojavio Livio Morosin. Izgledao je kao Stiven Dedalus iz Dzojsovog 'Uliksa'. Rekao je nesto kao 'Zasto sjedis sam za stolom? Dodji k nama za stol da zajedno pijemo...' Ne znam tko je prvi predlozio da snimimo plocu. Uostalom, to i nije vazno. Sada kad je ploca tu, ona svedoci o jednom novom 'Pobratimstvu lica u svemiru'. Livio i njegov bend osvajaju svojom posebnoscu. Sa svoje strane prilazem svoj glas koji zvuci ovako".

Livio Morosin je nagradjivan i na mnogim muzickim festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, a njegova uspesna karijera je krunisana 2003. godine kada objavljuje album "The best off".

Njegov koncert u Beogradu odlicna je prilika za retrospektivu ovog muzicara izvan svih klisea. Tom prilikom on ce izvesti svoje najvece hitove, ali u potpuno novim aranzmanima i produkciji zivog benda. Tekst: Goran Tarlac (www.popboks.com).

Vezani link: Livio Morosin - 3 Narance









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -