Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

GUSTAFI
F.F.




Gustafi
F.F.

GUSTAFI u Clubu Aquarius 03. listopada 2006. godine (utorak), koncertno promoviraju svoj novi album "F.F." Definirano je mjesto i vrijeme zagrebačke koncertne promocije novog albuma Gustafa, "F.F.", a to će biti Club Aquarius na Jarunu, vrijeme koncerta je utorak, 03. listopada 2006.

Album "F.F." krenuo je u prodaju 20. srpnja 2006. godine. Prije nego je ugledao svjetlo dana, bio je obilježen kao hvalevrijedan album. Od kritičarske elite, prvi ga je preslušao Darko Glavan (Jutarnji list) koji je potom u navedenom dnevnom listu napisao: "...iako sam bio u prilici preslušati tek radne verzije bez završnog ljubljanskog studijskog glanca, spreman sam staviti na kocku moju kriticarsku reputaciju i tipovati da je rijec o ponajboljem albumu Gustafa... albumu koji će zasigurno potvrditi Gustafe kao jednu od stožernih okosnica hrvatske rock scene. Ukratko, Gustafi na maksimumu!"

Po objavljivanju albuma "F.F.", usljedili su osvrti i ostalih eminentnih kritičarskih imena, kako u dnevnom, tjednom, mjesečnom tisku, tako i na mjerodavnim Internet portalima. Sažetak citata uglednika navedenih medija navodimo u nastavku:

Zlatko Gall (Slobodna Dalmacija): "Novi album Gustafa nalik je Matoševićevoj, Kozlovićevoj ili Demianovoj malvaziji: šarmira na prvu, osvaja na drugu, a potom stvara ovisnost svakom sljedećom konzumacijom otkrivajuci Vam nove zamamne arome."

Aleksandar Dragaš (Jutarnji list): "Majstori miješanja glazbenih začina sa svih strana svijeta objavili su još jedan osebujan studijski album. Od amaterske trupe performera postali su jedan od najboljih live bandova, i to ne samo u Hrvatskoj, nego u cijelom mediteranskom bazenu, a siguran sam da bi i u Austinu, u srcu teksaške glazbene scene, Gustafi napravili "štalu".

Josip Tonsa (Stars): "Činjenica je kako su Gustafi jedini ozbiljan hrvatski rock bend. Danas, kada su nedvojbeno na vrhuncu autorske i sviračke forme, Edi Maružin i njegova uigrana ekipa i dalje pretpostavljaju općenarodnu slavu novim istraživanjima aktualnih rukavaca popularne glazbe. Zvuče uvjerljivo kao niti jedan drugi domaći bend. Bio to rock and roll, tex-mex, polke ili danas freak folk, Gustafi strastveno žive glazbu koju sviraju. Zvuk je čvršći no ikada ranije, tekstovi reflektiraju emocionalnu svakodnevicu autora..."

Anđelo Jurkas (VIP music): "Novi album Gustafa neprilika je za svakog tko ne voli veselu glazbu. Kad god ih čuješ na radiju, uglavnom je lijep osjećaj. Kad god ih vidiš uživo - to fercera. Vole ih kritičari, narod i političari."

Ante Perković (VIP music): "Zvuk benda je pun, živ, intenzivan, svaki je instrument pronašao svoje mjesto i ulogu. Aranžmani i produkcija rade besprijekorno..."

Hrvoje Horvat (Vjesnik): "F.F. je primjer lakoće kojom Gustafi postižu zgoditke."

Zoran Stajčić (T portal): "Prvo poglavlje freak folka je napisano. Prštavo, brutalno, plesno, zarazno već na prvo slušanje. Najbolji dokaz da i male diskografije poput hrvatske imaju pravo na svoju revoluciju. Njihov diskografski opus najbolje govori u prilog tomu, a najnoviji album, 'F.F.', spada u gornji dom cjelokupnog domaćeg glazbenog stvaralaštva. Ocjena: 10/10."

Zoran Baljak (Novi list): "F.F. je prvi konkurent za album godine."

Marijana Mikulić (DOP Records): "Zbog ovog albuma postalo je definitivno da su uz Hladno pivo i Let 3, upravo Gustafi najvažniji hrvatski bend. 'F.F'. Gustafa prepun je razloga zašto tako dugo traju i zadržavaju kvalitetu. Oni naprosto ne znaju za riječi pritisak i, što je još očiglednije, odlično se zabavljaju svirajuči. Ono što im nikada ne možete oduzeti je duh i uvjerenje. A toga imaju na izvoz. I svakim se novim albumom to osjeti."

Složit ćete se, da je navedeno i više nego dovoljan razlog da, ako ga već nemate, da morate imati "F.F." album Gustafa u svojoj kućnoj fonoteci. A kad ga preslušate, nema sumnje, kupit ćete i kartu i za koncert u Aquariusu jer ćete jednostavno poželjeti čuti "F.F." u live izvedbi, sa dodatkom prepoznatljive energije istarskih kraljeva fešte koja će u nemjerljivim količinama silaziti u publiku i od Vas stvoriti sudionika prave, neopisive "štale" o kojoj ćete dugo pričati. Stoga, upišite u svoje planere: GUSTAFI u Clubu Aquarius, 03. listopada 2006. godine, (utorak).

Dodatni link: Darko Glavan o albumu "F.F." (opširnije)

Kontakti:

Tanja Milošević, dipl. oec.
Public Relations & Promotion
DANCING BEAR Records & Distribution
WARNER MUSIC LICENSEE CROATIA
Heinzelova 47a, 10 000 ZAGREB, CROATIA

tel: +385 (0)1 23 01 310 / GSM: 091 73 98 400 / 098 500 698
e-mail: tanja@dancingbear.hr / www.dancingbear.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -