Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

LAZAR LAZA RISTOVSKI
51. rođendan
Lazar Laza Ristovski
51. rođendan

Legendarni klavijaturista grupa Smak i Bijelo Dugme, Laza Ristovski, ovih dana proslavlja svoj 51. rođendan!

U estradnom smislu bio je najsvestraniji član grupe Smak. U taj sastav je došao 1975. godine i odmah je postao važan oslonac Radomira Mihajlovića Točka i S. Stojanovića Kepe - prvenstveno kao svirač na Hammond orguljama, a kasnije i na sintisajzerima. Takođe, veoma je poznat po koriščenju mini Moog instrumenta. Kao veliki sluhista, uspješno je nadogradio zvuk grupe Smak u harmonskom i melodijskom smislu. Najupečatljiviji doprinos je svakako pružio na albumu "Zašto ne volim sneg".

Više od 10 godina uzastopno proglašavan je za klavijaturistu godine u anketi lista "Pop Express". Godine 1984. postaje muzičar godine u anketi hrvatskog časopisa "Večernji list". A 1988. godine osvaja nagradu kao aranžer, producent i klavijaturista godine, po mišljenju listova "TV Novosti" i "Novosti 8". 1998. godine dobija i "Kristalnu Prizmu" za muziku u filmu "Nečista krv".

Osvajao je nagrade na filmskim festivalima kao i nagrade muzičkih udruženja i institucija. U posljednje vrijeme najviše radi u svom studiju producirajući svoje i tuđe projekte.

Zbog teške bolesti, Ristovski je već nekoliko godina vezan za invalidska kolica, ali nastavlja sa radom. Januara 2003. godine objavio je album "Gondola". 2005. godine učestvovao je na povratničkoj turneji Bijelog dugmeta. Prošle (2006.) godine je u svom aranžmanu uradio obrade nekoliko pjesama legendarnih Simon & Garnfunkel.

Nedavno je završio rad na novom materijalu za nekadašnjeg bubnjara Bijelog dugmeta, Milića Vukašinovića i bivšeg pjevača grupe Smak, Borisa Aranđelovića.

U pripremi je CD pod radnim nazivom "Laza Ristovski & Friends" na kojem će nastupiti poznata imena sa ovih prostora. Pijesme iz Lazinog repertoara su već otpjevali Dado Topić, Nikola Čuturilo,Tijana Dapčević, Igor Lazić . Ovih dana se u Lazinom studiju očekuju i neka druga poznata estradna imena - Dino Merlin, Toni Cetinski, Toše Proeski, Fabrizio Levitta i jedana pjevačica iz Slovenije čije ime je još u tajnosti. Laza Ristovski je zadovoljan odazivom svojih kolega, a kako kaže, svi su ukazali veliku spremnost za saradnju.

Autor priloga:

Ilija Jovanović
Koper, Slovenija
info@idealturist.com







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -