Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

ŽARKO SIRIŠČEVIĆ
P r e d s t a v l j a n j e

Ž
a
r
k
o

Žarko Siriščević

S
i
r
i
š
č
e
v
i
ć

Žarko Siriščević
P r e d s t a v l j a n j e

Rođen je u Splitu, 28.12.1955. godine. Već kao dijete pokazuje izuzetno zanimanje za glazbu koja šezdesetih godina podastire lepezu raznolikosti kako stilova tako i izvođača. Baštinsko višeglasje utkano u zidine grada i djetinjstvo ovog 'splitskog diteta' nadograđuje se novim - suzvucima prožetim dahom šarolikog vremena.

U tom okruženju, a tražeći svoje 'mjesto pod suncem', početkom 70-tih postaje bubnjar novoformirane splitske grupe 'Albatros'. Zajedno sa Nenom Simunićem, Mišom Mičičevićem i Perom Karlovićem počela je njegova glazbena karijera instrumentaliste. Zatim se pojavljuje za bubnjevima grupe 'Dalmatinski bardi', za mikrofonom kao pjevač i percussionist grupe 'Bardi' (zajedno sa Ivom Pupačićem, Hrvojem Tudorom i Edvinom Devićem), grupe 'Val', nakratko kao bubnjar grupe 'Magazin', grupe 'Aspalathos Brass', te sa mnogim ondašnjim grupama splitske pop - rock scene.

U tim susretima s glazbom i glazbenicima, godina 1982. znači prvu ozbiljnu prekretnicu; Joško Banov, skladatelj i aranžer, prepoznaje skriveni talent samoukog glazbenika i od tada započinje dugogodišnje prijateljstvo i samozatajno, ali ustrajno upoznavanje sa svijetom glazbe.

Ž
a
r
k
o

Žarko Siriščević u tonskom studiju T. Mrduljaša (Split)

S
i
r
i
š
č
e
v
i
ć

Već godinu kasnije, na Splitu '83 - koji je u to vrijeme najkvalitetniji Festival ovih prostora, debitira kao percussionist festivalskog orkestra, svirajući zajedno sa vrsnim glazbenicima kao što su: P. Petej, K. Remeta, S. Marković, J. Banov, V. Božić, J. Boček, P. Kolarov, B. Kezele. Iskustvo muzicirajući sa takvim glazbenicima, bilo je obavezujuće, ali i izuzetno poticajno.

Godine iskustva prožete su brojnim koncertima: Orkestar ratne mornarice (mo. Dragan Smiljan ); turnejama sa kvartetom J. Banova kao prateća grupa M. Cetinić, I. Šerfezi; koncerti sa Z. Kondžom, O. Dragojevićem, T. Kesovijom, V. Vukovom, I. Pattierom, Giullianom, V. Coce, Đ. Peruzovićem, T. Spalatom, ...

Kao bubnjar debitira na Splitu '87, što je značilo novo poglavlje i novu razinu iskustva, a pod ravnanjem poznatih i priznatih dirigenata poput: M. Prohaska, S. Kalogjera, N. Kalogjera, P. Gotovac, Đ. Jusić, S. Mihaljinec, I. Bašić i dr.

Ž
a
r
k
o

Sinfonijski orkestar HRM i Zorica Kondža

S
i
r
i
š
č
e
v
i
ć

Jazz, uz bezuvjetnu ljubav i godine rada, donosi dragocijena iskustva: kao član jazz kluba 'Split', pop - jazz grupe 'Modus Vivendi' (Joško Banov, Ivica Bašić, Siniša Pavlić, Pavle Kolarov), nižu se koncerti, gostovanja, uspjesi ... od kojih posebno izdvaja cijelovečernji radio koncert u maloj dvorani 'V. Lisinski'.

Okušavanje kroz različite žanrove glazbe profilira ovog svestranog glazbenika, no bubnjara prije i poslije svega: Prvi solistički koncert Vice Vukova nakon dvadeset godina u Splitu, koncerti sa Orkestrom Hrvatske Ratne Mornarice (mo. Damir Marušić), uz 'New Swing Quartet', te Navy Big Band VI flote USA; Cjelovečernji solistički koncert sa Tedijem Spalatom, mješovitim vokalnim sastavom 'Elektrodalmacija' i ostali koncerti.

Uz navedeno, potpisuje brojne skladbe i sudjeluje na raznim festivalima: 'Dječji festival Split', 'Mali Split', 'Melodije Mostara', 'Zadar Fest', 'Marko Polo Fest', 'Splitski festival', te dobiva nagrade od publike i stručnog žirija, snima glazbu za film 'Bogorodica' u izvedbi Giulliana, ...

Ž
a
r
k
o

Žarko Siriščević

S
i
r
i
š
č
e
v
i
ć

U pripremi za izdavanje je i 'Priručnik za bubnjeve'. Bezuvijetna i ustrajna ljubav prema glazbi od samoukog ljubitelja bubnjeva načinila je vrsnog glazbenika, a ovim priručnikom i učitelja. To je razina za koju se vrijedi boriti.

Uz obiteljske obveze i svakodnevno vježbanje na bubnjevima, Žare nalazi vremena i za stvaranje vlastitih kompozicija kako za djecu, tako i za već afirmirana pjevačka imena. U kućnom studiu stvara pjesme. Budući da je glazba njegov život, ne začuduje i činjenica da svira nekoliko drugih instrumenata osim bubnjeva (gitara, klavir).

Od 2005. godine je i umjetnički voditelj pjevačkog društva "Marjan" - Split, amaterskog ženskog zbora sa kojim je održao prvi solistički koncert i sa koncerta snimio uživo album prvijenac. Potpora koju mu pruža njegova obitelj, poticaj su Žarinom daljnjem radu.

Ž
a
r
k
o

Žarko Siriščević

S
i
r
i
š
č
e
v
i
ć









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -