Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2009
MAJA SAVIĆ
Hrvatska

Maja Savić
Biografija

Maja Savić je rođena 1979. u Zadru. Sa 7 godina uspijeva uvjeriti svoje roditelje da želi svirati klavir, te upisuje Glazbenu školu "Pavao Markovac" u Zagrebu, gdje do 1992. godine uči klavir. Već tada počinje komponirati i aranžirati te povremeno pjevati u javnosti.

S javnim nastupima počinje 1998. godine u sastavu Flyer, pokrivajući obrade raznih pjesama pop i rock žanra. Godinu kasnije započinje suradnju sa sastavom Bazaar u kojem radi autorsku glazbu žešćeg stila, miješajući hard core i jazz. U tom sastavu, uz basista i bubnjara, pjeva i piše sve riječi i vokale. Izdaju demo CD "Broken pieces" za koji dobivaju dobre kritike. Nakon nekog vremena prekidaju suradnju te se Maja posvećuje studiju engleskog i poljskog jezika i književnosti koji uspješno završava par godina kasnije.

2005. godine seli se u Portugal, gdje počinje raditi na svom debut solo albumu s renomiranim jazz glazbenikom Zé Eduardom. Osim snimanja, počinje intenzivno raditi jazz, obrazujući se kao vokalistica i glazbenica te nastupa u raznim sastavima. Radi s manjim grupama izvodeći jazz standarde, bossa novu, latin i blues, kao i ranije jazz standarde, New Orleans jazz repertoar s big bandom i još dvije vokalistice.

Uči jazz, improvizacijske tehnike, free jazz, bossa novu, latino i indijske glazbene stilove putem raznih jazz radionica i škola u Portugalu, Španjolskoj, BiH, Sloveniji i Hrvatskoj od vrhunskih glazbenika kao što su Zé Eduardo, Romy Camerun, Judy Niemack, Guillermo Rozenthuler, Deborah Carter, Miles Griffith, Shawnn Monteiro, Deborah Brown, Charles Gayle, Kiran Ahluwalia, Francisco "Latino" Blanco, Pedro Moreira i mnogih drugih.

Nakon dvogodišnje suradnje s Antonom Glasnovićem (gitara), Vjekoslavom Crljenom (kontrabas) i Nikolom Duporom (bubnjevi) s kojima je imala stalni kvartet, Maja se odlučuje posvetiti drugim projektima koje je paralelno pokrenula. Ti projekti uključuju Savich & Razz Working Unit, suradnju s riječkim alt saksofonistom Denisom Razumovićem, Maja Savić Hammond Trio gdje surađuje sa slovenskim pijanistom / hammondistom Erikom Marenčetom i legendarnim bubnjarem Ratkom Divjakom Raletom, te suradnju s francuskim pijanistom Regisom Kattieom s kojim radi u duetu a i u većim formacijama.

Osim što se posvetila novim projektima, i dalje radi na novim materijalima s kojima će se predstaviti na svom prvom samostalnom albumu te gostuje na tuđim albumima (Tihomir Hojsak - "Jazz Room", Bastardz, itd.).

Značajniji nastupi koje je ostvarila su: Osječki Jazz Festival, Liburnia Jazz Festival, Krk Live Music Festival, Jazzlook - Banja Luka Jazz Festival, Jazz večeri u Maloj Sceni Centra za Kulturu Čakovec, Nove Jazz Nade 2007 (Lisinski), Večeri domaćih autora sa HRT Big Bandom 2008. gdje se predstavila kao autorica te izvela vlastitu skladbu "Sonhos Musicais", te mnogobrojni nastupi po jazz klubovima i kulturnim centrima u Hrvatskoj, Sloveniji i Portugalu. 2008. godine njen potencijal su prepoznali i stručni kolege te je nominirana za nagradu "Status" u kategoriji "Mlade nade jazz glazbe".

Iste godine osniva svoju udrugu za promicanje jazz glazbe i kulture pod nazivom JAZZart te organizira prvi međunarodni jazz seminar i festival na Krku - Krk Jazz Days u suradnji sa organizacijom Global Music Foundation iz Velike Britanije. Tamo nastupa uz argentinskog vokalista Guillerma Rozenthulera i perkusionista Felixa Gibbonsa izvodeći brazilsku bossa novu. Kroz udrugu ističe važnost edukacije u jazz glazbenom usmjerenju te nastavlja s organizacijom jazz radionica i seminara kako bi podržala i razvila hrvatsku jazz scenu. Surađuje s raznim glazbenicima iz Hrvatske, Portugala, Španjolske, Velike Britanije i SAD-a.

Piše svoje riječi, vokale i back vokale te komponira vlastite skladbe. 2007. godine ostvaruje san iz djetinjstva te počinje učiti tenor saksofon. Nadajmo se da će uskoro početi solirati i sama na svojim koncertima!

Također i sama prenosi znanje na mlađe generacije te podučava jazz pjevanje u privatnoj školi za vokaliste - Mikrofon Star.

Njen životni motto je - Nikad nije prekasno! ?U nadi da će svojim stavom inspirirati i druge da slijede svoje srce...

Kontakti: e-mail: booking@majasavic.com (M: +385 91 164 19 15) - web: www.majasavic.com- www.myspace.com/majazzy









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -