Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2008

ALAGA GAGIĆ
"Ruže za tebe"

Alaga Gagić
"Ruže za tebe"

Alaga Gagić, 68-godišnji pjevač zabavne glazbe i rođeni Dervenćanin, te nekada jedan od najpopularnijih pjevača u bivšoj nam državi, objavio je CD sa svojim najvećim hitovima pod nazivom "Ruže za tebe". CD donosi pjesme poput "Daj mi ruku, daj", "Uzalud je jedna ruža cvala", "Tužan je leptir bez cvijeta", "Ostala si sama", "Dal' znaš koliko te volim", a većina tih pjesama proizašla je iz pera pokojnog Đorđa Novkovića.

Alaga Gagić na taj se način pridružio veteranima hrvatske glazbene scene koji su svoje najveće hitove otpjevali prije nekoliko desetljeća, a danas su s napretkom moderne tehnologije svoje pjesme ponovno izbacili u prvi plan kako bi podsjetili na vremena kada su bili na tronu glazbenog svijeta.

Zanimljivo je da je Alagi ovo prvi CD, jer pjesme je prestao snimati dok su se još proizvodile ploče. Karijeru je započeo kao 15-godišnjak kada je pobijedio na glazbenom festivalu "Mikrofon je vaš" u Slavonskom Brodu, pjevajući na talijanskom jeziku pjesmu "Romantična", sa festivala Sanremo. Pjesma se zavrtjela na beogradskom radiju, a već nakon dva mjeseca Alaga je počeo pjevati ruske i mađarske romance, u hotelu u Osijeku.

Alaga oduvijek ističe kako mu je glazbeni uzor bio Ivo Robić, od kojega je puno naučio. Prvu ploču snimio je sasvim slučajno. Naime, pjevajući u zagrebačkom hotelu "Esplanade", tadašnji liftboy upoznao ga je sa tajnicom tadašnjeg Jugotona koja ga je odvela direktoru Peri Gotovcu i odmah su napravljene probne snimke. Snimio je pjesme "Granada", "Ave Maria", "Samo jednom se ljubi", a potom su ga poslali na Radio Zagreb, Danici Markulin, kod koje su već bili Vice Vukov, Gabi i Arsen, Zdenka Vučković. Arsen mu je tada ponudio suradnju, a Vice je za Alagu ustvrdio kako pjeva "k'o Bog". Za radio je snimio pjesme "Solenzara" i "Da nisi tu", a potom ga je Nikica Kalogjera pozvao u emisiju "Oni koji dolaze".

Uslijedila je turneja sa Anom Štefok, Vicom Vukovom i Višnjom Korbar i tu je bio kraj Alaginim anonimnim nastupima po hotelima. Objavio je prvu ploču i ušetao se u sam vrh glazbe na kojem su bili samo veliki pjevači. Njegova prva ploča, "Solenzara", prodana je u sto tisuća primjeraka. Tada je upoznao Đorđa Novkovića s kojim je surađivao desetljećima i koji mu je napisao neke od najljepših pjesama. Prava suradnja počela je na ploči "Tužan je leptir bez cvijeta" koja je u godinu dana prodana u četristo tisuća primjeraka. Alaga Gagić ističe kako je snimio oko sto ploča, koje su prodane u pet milijuna primjeraka.

Croatia Records News
web: www.crorec.hr / shop.crorec.hr
mail: propaganda@crorec.hr
tel: +385 1 2900 840 / fax: +385 1 2900 862







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -